Policija tijekom vikenda u akciji pojačanog nadzora prometa utvrdila čak 254 prometna prekršaja

Najviše napuhano 2,44 promila, najveća izmjerena brzina 154 km/h – evo u kojem je mjestu utvrđeno najviše prekršaja nepropisne brzine

Objavljeno: 26.11.2018. AB

Proteklog vikenda, odnosno od petka do nedjelje, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu koji je bio usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje, ali i ostalih prometnih prekršaja.

Mobilni tim

S time da je u petak od 12 do 18 sati na terenu bio i mobilni tim PU krapinsko – zagorske, koji je provodio pojačani nadzor usmjeren isključivo na nadzor brzine kretanja vozila.
Tako su utvrđena ukupno 254 prometna prekršaja, od čega je bilo 197 prekršaja nepropisne brzine, tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje, dva prekršaja nepropisnog pretjecanja, jedan prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja neosiguranim vozilom i 43 ostala prekršaja u prometu.

Prebrzo kroz naselje

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 2.44 promila, a najveća brzina kretanja vozila 154 km/h, dok je u naselju najveća izmjerena brzina iznosila 94 km/h, u mjestu Čret, gdje je inače ograničenje 50 km/h. Od svih prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše ih je utvrđeno na ŽC 2264 u mjestu Lug Zabočki, njih 24.
Iz policije stoga apeliraju na vozače, ali i sve ostale sudionike u prometu, da poštuju prometna pravila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba