U Svetom Križu Začretju održana večer duhovne poezije “Anđele, čuvaru mili…“

Žitnicu ispunili stihovi svetokriških zavičajnih pjesnika i njihovih gostiju

Objavljeno: 21.11.2018. IB

U Žitnici u Svetom Križu Začretju održana je tradicionalna večer duhovne poezije, pod nazivom “Anđele, čuvaru mili…”. Sadržaj večeri činile su pjesme svetokriških zavičajnih pjesnika i njihovih gostiju – Đurđe Lovrenčić, Vladimira Šuka, Miroslava Lovrenčića, Željke Poslon, Ivanke Hajsek, Ljubice Komljenović, Marije Hlebec, Darka Raškaja, Mirjane Mikulec i Nade Jačmenica.

Mlada glazbenica

Tridesetak pjesama interpretirali su Gordana Kamenečki i Dario Kuhar. U glazbenom dijelu programa, na klaviru nastupila je mlada talentirana Svetokrišćanka, učenica šestog razreda Osnovne glazbene škole Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, Anja Šoštarić, dok je voditeljica programa bila predsjednica udruge “Djedovina”, Doroteja Jačmenica Pušenjak.

Osim poetsko glazbenog sadržaja, vezano uz naslov programa, bila je osmišljena i instalacija u koju su prisutni mogli uključiti fotografije svojih obiteljskih anđela čuvara.

Organizatori

Tijekom programa prisutne je pozdravio i novi svetokriški župnik, vlč. Vladimir Drnetić, a na samom kraju druženja upaljena je svijeća za sve vukovarske stradalnike i žrtve kao najvjerodostojnije anđeoske čuvare sviju nas i domovine.

Organizatori događanja bili su Udruga za očuvanje baštine i promicanje kulture življenja “Djedovina” i Općinska knjižnica i čitaonica Sveti Križ Začretje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba