Varaždinski župan Radimir Čačić održao sastanak s južnokorejskim investitorima zainteresiranima za izgradnju tvornice za izradu unutarnjih i vanjskih lampi za vozila

“Investicija je vrijedna 2,3 milijuna eura, u startu bi se zaposlilo 30-ak ljudi, no ne smijemo više razgovarati o cijeni radne snage ispod 1000 eura mjesečno”

Objavljeno: 15.11.2018. zagorjeinternational

U Županijskoj palači Varaždinske županije, održan je sastanak delegacije Varaždinske županije s investitorima iz Južne Koreje. Na sastanku su u ime Varaždinske županije prisustvovali župan Radimir Čačić, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Varaždinske županije Slađana Miočić i direktor AZRE d.o.o. Borko Mikić, dok su južnokorejsku tvrtku predstavili potpredsjednik tvrtke Kim San Han, direktor Lee Chan Ki i manager Lee Young Wook. Na sastanku su prisustvovali i predstavnici tvrtke AIK-INVEST.

Kupnja zemljišta

Tvrtka IL HEUNG, koja je zainteresirana za izgradnju tvornice za izradu unutarnjih i vanjskih lampi za vozila, lider je na južnokorejskom tržištu s godišnjim prihodom od 77 milijuna eura te ukupno 315 zaposlenih djelatnika. Ovom prilikom, osim posjete i sastanka kod župana Varaždinske županije Radimira Čačića, predstavnici korejske tvrtke obišli su i poslovnu zonu Jalžabet, u čijem prostoru postoji mogućnost kupnje 2000  kvadratnih metara zemljišta. Tvrtka IL HEUNG ima nekoliko tvornica u Koreji i Japanu, a  zainteresirana je za izgradnju nove poslovne tvornice u Hrvatskoj, poslovnoj zoni u Jalžabetu ili u poslovnoj zoni u Africi, točnije u Maroku.

Cijena radne snage

– Naše prednosti su poznate, prisustvo u Europskoj uniji, kvalitetna i educirana radna snaga, blizina njihovih kupaca, no ne želimo i ne smijemo više razgovarati o cijeni radne snage ispod 1000 do 1100 eura mjesečno. To je točka od koje trebamo krenuti i tu je, dakako, Maroko povoljniji, no nemaju drugih navedenih prednosti. Ono što mi možemo ponuditi je da u najkraćem mogućem roku osiguramo sve dozvole i tehničke pretpostavke za investiciju koja je vrijedna 2,3 milijuna eura, a koja bi u startu zaposlila 30-ak dobro plaćenih ljudi. Do kraja godine očekujemo njihovu povratnu informaciju – rekao je župan Čačić nakon održanog sastanka.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter