U Tuheljskim Toplicama se održava 12. Kongres hrvatskog kampinga

Oko 350 sudionika slušat će predavanja domaćih i stranih stručnjaka, a tu je i izložbeno – sajamski dio s mobilnim kućicama i glamping šatorima

Objavljeno: 13.11.2018. zagorjeinternational

U Termama Tuhelj se, u organizaciji Kamping udruženja Hrvatske, od 12. do 14. studenoga održava 12. Kongres hrvatskog kampinga. Dobrodošlicu sudionicima poželjela je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je ovom prilikom podsjetila na izvrsne rezultate Zagorja – bajke na dlanu na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma.
– Dobrodošli u Krapinsko – zagorsku županiju – najbolju turističku destinaciju kontinentalne Hrvatske. Dobrodošli u Terme Tuhelj – najuspješniju atrakciju u kategoriji rekreacije i zabave. Dobrodošli u Bajku na dlanu, turističku destinaciju čiju kvalitetu zajedno s privatnim ulagačima dižemo iz godine u godinu – rekla je Petek.

Ogromni potencijali

– U području kampinga još uvijek imamo vrlo skromne kapacitete, no zahvaljujući privatnim investicijama, poput one u Termama Jezerčica, i na tom području dižemo kvalitetu naše ponude – istaknula je zamjenica župana i dodala da se u Krapinsko – zagorskoj županiji nalaze i Krapinske Toplice – najbolja hrvatska destinacija zdravstvenog turizma, kao i Specijalna bolnica Stubičke Toplice – finalist u kategoriji spa/lječilište te Hotel Well – finalist u kategoriji wellness hoteli.
Okupljene su u Termama Tuhelj pozdravili i drugi uzvanici, među kojima i državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matošić te direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić.
– Potencijali kontinentalnog turizma su ogromni. Drago mi je što ovdje možemo vidjeti da se ti potencijali ostvaruju i da su rezultati izvrsni – rekao je Matošić, dok je Staničić istaknuo kako mu je drago da se danas nalaze u jednom od šampiona hrvatskog turizma u 2018. godini.
– To je i dokaz da je kontinentalni dio Hrvatske itekako turistički razvijen i da se sve kvalitetnije pozicionira na globalnoj turističkoj karti – zaključio je direktor HTZ-a.

723 vrste kampa 

Kongres hrvatskog kampinga centralni je skup razmjene znanja i iskustava, edukacije i susreta predstavnika hrvatskog kamping sektora i povezanih djelatnosti. Za oko 350 sudionika u Termama Tuhelj organiziran je stručni dio, koji uključuje predavanja domaćih i stranih stručnjaka te prigodni izložbeno – sajamski dio s više od 20 modela mobilnih kućica i glamping šatora te raznovrsne opreme i usluga u kampingu.
U Hrvatskoj djeluju 723 različite vrste kampa s kapacitetom od 253.094 osobe. U kampovima se nalazi 20 posto smještajnih kapaciteta koji ostvaruju 22 posto noćenja. Glavno tržište je Njemačka, koja ostvaruje 35 posto svih noćenja u hrvatskim kampovima. Prosječna zauzetost kampova u 2018. godini bila je 75,9 dana, dok je prosječna potrošnja kampista 57,6 eura. Hrvatska je po kapacitetu kampova deseta u Europskoj uniji, dok se po broju kampova nalazi na osmom mjestu, a po noćenjima u kampovima na šestom mjestu. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba