Udruga slijepih KZŽ u Krapini obilježila Međunarodni dan bijelog štapa – bila je to prilika da članovi Udruge iznesu svoje probleme

“Iznos inkluzivnog dodatka za slijepe osobe u Hrvatskoj najniži je u Europi”

Objavljeno: 13.10.2018. zagorjeinternational

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa, koji se obilježava 15. listopada, Udruga slijepih Krapinsko – zagorske županije u svojim je prostorima u Krapini organizirala tribinu “Specifične potrebe slijepih”. Na tu je temu govorila Dragica Slakoper Lisica iz Centra za socijalnu skrb Krapina – Podružnica Obiteljski centar.

Predsjednik Udruge Zlatko Deveničar ukazao je na probleme s kojima se nose slijepe osobe, a kao jedan od najvećih problema istaknuo je inkluzivni dodatak. Naime, iznos koji slijepe osobe ostvaruju u Hrvatskoj najmanji je u Europi. Veliki problem, dodao je, je i financiranje rada Udruga, a očekuje se i podrška prijedlogu Zakona o Brailleovom pismu, kao preduvjetu sustava koji će slijepim osobama osigurati pristupačne udžbenike i druge publikacije. Obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štapa nazočile su predstavnice Centra za socijalnu skrb Krapina i zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba