Prilikom rekonstrukcije javne rasvjete u kumrovečkoj Ulici Josipa Broza, uklonjen cijeli mali drvored jabuka, što je zasmetalo jednom mještaninu

Načelnik Šplajt: Nismo stabla srušili bez razloga

Objavljeno: 27.09.2018. JJ

U kumrovečkoj Ulici Josipa Broza u tijeku je rekonstrukcija javne rasvjete, a početna faza radova izazvala je nezadovoljstvo jednog mještanina.
– Nepotrebno je, smatram, s bankine uklonjen cijeli mali drvored jabuka starih, procjenjujem, četrdesetak godina. Smatram da je za izvedbu predmetnih radova apsolutno nepotrebno uklanjati drveće i uništavati drvorede. Kumrovečki parkovi i drvoredi jedinstveno su obilježje sela i dio njegovog identiteta – rekao nam je nezadovoljni čitatelj, čiji je identitet poznat redakciji.
O uklanjanju stabala razgovarali smo s načelnikom Kumrovca Robertom Šplajtom.
– Drveće nije uklonjeno bez razloga. Stabla su bila prevelika, predstavljala su opasnost za javnu rasvjetu, odnosno, za instalacije koje se nalaze u zemlji. Štoviše, sada je u zemlji potrebno postaviti nove instalacije, što bi bilo nemoguće pored ovih stabala. Radi se o instalacijama koje su stare 40 godina, a jabuke su sađene naknadno. Osim toga, drveće se toliko razraslo da je počelo stvarati i probleme u prometu – jabuke su padale po cesti, a grane su ometale prometovanje većih vozila. Također su zaklanjale javnu rasvjetu, a s obzirom na to da sada postavljamo novu, želja nam je da ona ima pravu funkciju. No, mi ćemo na tom istom mjestu posaditi novo drveće koje će biti prilagođeno toj glavnoj kumrovečkoj šetnici, jer nam je u interesu da ona lijepo izgleda i da se ljudi ugodno osjećaju – pojasnio je načelnik Šplajt.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba