Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ dio je projekta “Veze prirode”

Cilj je očuvati i obnoviti ciljne vrste na zaštićenim područjima Sutla, Kupa, NP Risnjak, Radensko polje i kanjon Kamačnik

Objavljeno: 08.09.2018. JJ

Potpisan je ugovor za projekt “Veze prirode”, u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska, sufinanciran iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj. Jedan od sedam projektnih partnera iz Slovenije i Hrvatske, je i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije. Vodeći partner projekta je Općina Grosuplje, dok su ostali projektni partneri Općina Rogaška Slatina, Zavod Republike Slovenije za zaštitu prirode, Javna ustanova Nacionalni park Risnjak, Grad Vrbovsko, te Udruga Hyla.

Glavni cilj projekta je osigurati održivost očuvanja i obnove ciljnih vrsta na zaštićenim područjima Natura 2000: Sutla, Kupa, NP Risnjak, Radensko polje i kanjon Kamačnik.

Projekt je započeo 1. rujna, a trajat će 30 mjeseci. Projekta je vrijedan 2.553.908 eura, od čega se 85 posto sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba