U Svetom Križu Začretju nastavljen bogat program manifestacije “Prvi glas Zagorja”

Sportska uzbuđenja uz turnir limača i mininogometni turnir, “Histrioni”, otvorenje izložbe, Dramska večer…

Objavljeno: 22.08.2018. JJ

U ponedjeljak je u sklopu manifestacije “Prvi glas Zagorja” u Svetom Križu Začretju započeo tradicionalni mininogometni noćni turnir na igralištu s umjetnom travom, u organizaciji Nogometnog kluba Jedinstvo. Prijavilo se 16 momčadi koje su raspoređene u četiri skupine po četiri momčadi. Turnir će se igrati do četvrtka, kada su na redu polufinalne i finalne utakmice. U Muzeju Žitnica otvorena je izložba “Torbe”, u organizaciji Eko – etno grupe KUD-a Sveti Križ Začretje. Izložbu je otvorio predsjednik Izvršnog odbora Udruge za kulturu, zabavu i šport Danijel Likar. Za glazbeni dio programa bila je zadužena mlada pijanistica Anja Šoštarić, dok se recitacijama predstavila Antonia Čvek. Prisutne je u ime KUD-a pozdravila tajnica Valentina Horvat.

Pobjednik – Stubica

Na novoj pozornici na Trgu hrvatske kraljice Jelene publika je mogla uživati u pretpremijeri predstave “Tajkuni”, kazališne skupine “Histrioni”. Predstavi je prisustvovao i autor Miro Gavran, koji je nakon predstave čestitao glumcima na odličnoj izvedbi. Glumili su Zijad Gračić, Hrvoje Klobučar, Ana-Marija Percaić i Franka Klarić.
Jučer je održan turnir limača na igralištu Nogometnog kluba Jedinstvo. Nastupile su momčadi Stubice iz Donje Stubice, Radoboja, Ivančice i Jedinstva. Nakon odigranih međusobnih utakmica, najbolji limači bili su oni iz Stubice, ispred domaćina Jedinstva, Radoboja i Ivančice. Najboljim golmanom proglašen je Marko Hučić Žukina iz momčadi Stubice. Iz iste momčadi je i Gabrijel Mirt, koji je proglašen najboljim igračem, dok je najbolji strijelac turnira bio Kimi Perhot iz Jedinstva. Najbolji izvođač penala bio je pak Tin Špoljar iz Stubice. Nakon turnira limača, nastavljen je mininogometni noćni turnir. U Galeriji “Rudi Stipković” otvorena je izložba slika preminulog slikara Stjepana Roginića – Harija.

Dječji film

U prisustvu njegove supruge i sina, prisutne je pozdravio Miljenko Šoštarić, voditelj Galerije i predsjednik DVD-a Sveti Križ Začretje. Zahvalio je svima koji su pomogli da do izložbe dođe, a posebno obitelji. O izložbi i autoru slika govorio je Marijan Tenšek, koji je niz godina surađivao s Harijem. U sklopu otvorenja izložbe, Marijan Tenšek je predstavio i monografiju o Hariju. Za glazbeni dio programa pobrinuo se Nikola Tkalčević, a izložbu je svečano otvorio Rajko Fureš, koji je godinama surađivao s autorom. Događaj je bio posebno emotivan, s obzirom na to da bi upravo jučer bio rođendan Stjepana Roginića – Harija. Nakon otvorenja izložbe, na Trgu hrvatske kraljice Jelene održana je 10. po redu Dramska večer Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje. Osim premijere njihove nove predstave “Hudi petek”, nastupili su i gosti, KUD Lobor, s predstavom “U autobusu” i Humorističko društvo “Zvonec” s predstavom “Trač partija”. Ispred dvorca Sveti Križ Začretje održana je projekcija dječjeg filma “Uzbuna na zelenom vrhu”, koju je i ove godine omogućio Danijel Kušan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba