“LJETO U MARIJI BISTRICI”

Završili “Dani folklora i zabave na Lazu”, sljedećeg vikenda 31. “Susreti folklora” na središnjem bistričkom trgu

Objavljeno: 02.07.2018. zagorjeinternational

U sklopu manifestacije ”Ljeto u Mariji Bistrici”, KUD Laz je proteklog vikenda organizirao 14. “Dane folklora i zabave”. U subotu je održana “Večer folklora”, na kojoj su, uz domaćine, nastupili KUD-ovi “Vrba” iz Donje Vrbe, “Strmec” iz Svete Nedelje, etno grupa “Petrovo polje” iz Ružića, Mješovita pjevačka skupina Župe Kljaci iz Ružića i Zlatko Deveničar. U nedjelju je na rasporedu bio Dan dječjeg stvaralaštva, uz nastupe dječjih sekcija KUD-ova Laz, “Lovro Ježek”, “Matija Gubec”, “Meteor” Hrašćina i Novi Golubovec, te posebnih gostiju, KUD-a Zpit bez wianka iz Poljske. U zabavnom dijelu programa, u subotu je nastupio Joker band, a u nedjelju Rajzeri.

Planinarski pohod

Planinarsko društvo ”Grohot” iz Marije Bistrice je pak organiziralo tradicionalni pohod Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice. Planinari iz domaćeg i osam gostujućih društava, okupili su se u jutarnjim satima na početku Obilaznice ”Za dušu i tijele” Mirko Fulir. Uz 25 članova društva domaćina, PD-a ”Grohot”, bistričkom su obilaznicom prošli i članovi PD-a ”Vrapče”, PD-a ”Bistra”, PD-a ”MIV” iz Varaždina, PD-a ”Belecgrad” Belec, PD-a ”Gradina” Konjščina, PD-a ”Bundek” Mursko Središće, HPD-a ”Bilogora” Bjelovar i PD-a ”Javor” Zlatar Bistrica. Ukupno se okupilo oko 130 planinara. Nakon obilaska staze, kod igrališta NK Mladost uslijedila je podjela znački i priznanja, ovjeravanje dnevnika, a potom i druženje planinara uz planinarski grah.

Zagorski štrukli

“Ljeto u Mariji Bistrici” nastavlja se sljedeće subote, kada KUD “Lovro Ježek” organizira 31. Susrete folklora, koji na središnjem bistričkom trgu počinu u 19 sati. Uz domaćine, nastupit će: KUD ”Seljačka sloga” Baranjsko Petrovo Selo (Petlovac), Kulturno – umjetnička udruga ”Voćin”, KUD ”Sv. Kata”, Zemunik, KUD ”Klinča Sela”, KUD ”Rovišće”, KUD ”Laz” i KUD ”Meteor” Hrašćina. Nakon prezentacije hrvatske kulturno – umjetničke baštine, uslijedit će zabava uz Črlene lajbeke. U nedjelju je pak na rasporedu dvostruki program. U 10 sati na središnjem bistričkom trgu počinje prezentacija pripreme bistričkih štrukli ”Za svakog hodočasnika jedan štrukel”, uz nastup Zbora Udruge umirovljenika Marija Bistrica ”Bistričko zvono”. U večernjem pak terminu od 21 sat u Hudekovoj bašči na rasporedu je druga filmska večer u organizaciji udruge ”Stav”, “Hot dox sa Stavom”. Ovog puta na programu su filmovi “Hotel Svitanje” Marie Rumanove i “Mjesec u tebi” Diane Fabianove.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba