POTPORE MINISTARSTAVA I NOVAC IZ EU FONDOVA

Proračun općine Marija Bistrica povećan za 1,4 milijuna kuna

Objavljeno: 15.06.2018. zagorjeinternational

Na 11. sjednici Općinskog vijeća Marije Bistrice, prihvaćena je Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone ”Tugonica 1”. Plan je izradila tvrtka APE d.o.o. iz Zagreba. Prihvaćena je i prva izmjena i dopuna proračuna općine za 2018. godinu, te shodno tome izmjene i dopune plana razvojnih programa općine, programa izgradnje objekata komunalne infrastrukture i programa održavanja komunalne infrastrukture za 2018. godinu.

Dječji vrtić

Prema ovoj izmjeni, proračun je povećan s 44.464.000 kuna na 45.900.000 kuna, dakle, za 1.436.000 kuna ili 3,23 posto. Povećanja na prihodovnoj strani odnose se na povećanje pomoći – donacije koje se očekuju od određenih ministarstava, a za koje već postoje određene naznake da će se realizirati, u ukupnom iznosu od 2.776.000 kuna. Pod ostalim pomoćima, u iznosu od 3.200.000 kuna, podrazumijevaju se pomoći dobivene iz Europske unije. Konkretno, radi se o projektu izgradnje dječjeg vrtića.

Suradnja s Poljacima

Na kraju sjednice, donesena je i Odluka o sklapanju sporazuma o suradnji s poljskim gradićem Piekary Slaskie. Sporazumom se utvrđuje da između općine Marija Bistrica i grada Piekary Slaskie postoji interes za uspostavu prijateljskih odnosa te promicanje suradnje u svim područjima društvenog života i kulture. Načelnik Marije Bistrice tako je ovlašten da potpiše sporazum o suradnji, a tim povodom, delegacija predvođena načelnikom Josipom Miličkim, kao i Limena glazba KUD-a “Lovro Ježek”, od 21. do 25. lipnja boravit će u spomenutom poljskom gradiću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba