UČENICI KROZ 11 RADIONICA RASPRAVLJALI O GLOBALNIM PROBLEMIMA I MOGUĆNOSTIMA NJIHOVOG RJEŠAVANJA

Srednjoj školi Bedekovčina međunarodni certifikat, kao ustanovi koja pridonosi razvijanju svijesti o globalnoj odgovornosti mladih

Objavljeno: 07.06.2018. JJ

Nakon uspješno održanih radionica i predavanja u sklopu projekta “Obrazovanje za globalnu odgovornost”, Srednja škola Bedekovčina stekla je međunarodni certifikat, kao ustanova koja pridonosi razvijanju svijesti o globalnoj odgovornosti mladih. Projekt je vezan uz predstavljanje globalnih ciljeva mladima u skupini od 13 do 21 godine te razvijanje njihovih vještina, kako bi se povećalo njihovo razumijevanje aktualnih problema, razvio osjećaj odgovornosti za svijet u kojem žive, ali i potaknulo na aktivno sudjelovanje na lokalnoj i globalnoj razini, uz radionice u školama i udrugama mladih. Projekt je osmišljen kao niz radionica koje nastavnici mogu koristiti tijekom poučavanja različitih predmeta, tzv. Method box.

Deset problema

U sklopu 11 radionica u Srednjoj školi Bedekovčina i učeničkom domu, obrađivale su se s učenicima različite teme, vezane uz deset globalnih problema: nejednakost u raspodjeli hrane u svijetu, siromaštvo, zdravstvena nejednakost, ravnopravnost spolova, ljudska prava, onečišćenje, posljedice konzumerizma, utjecaj droga i dr. Cilj je da učenici svojim promišljanjima i aktivnostima pokušaju pronaći način za rješavanje problema na globalnoj razini i tako budu globalno odgovorni. Koordinatori projekta u školi su profesori Tajana Sedak Benčić i Antun Vidović.

Održivi razvoj

“Obrazovanje za globalnu odgovornost” projekt je razvijen na razini cijele Europe, a vezan je uz promoviranje ciljeva održivog razvoja. Projekt je financiran u okviru programa Erasmus+, u dijelu ključne aktivnosti 2 – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse. Uz partnere iz Bugarske, Rumunjske, Turske, Slovačke, Engleske i Danske, jedan od partnera je i Hrvatska, odnosno Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode. Međunarodni certifikat koji je dobila škola, označava priključivanje brojnim institucijama koje provode obrazovanje za globalnu odgovornost, a projekt se nastavlja i dalje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba