Na Bedekovčanskim jezerima održan jubilarni 50. festival “Igrajte nam mužikaši”

Publika najboljim mužikašima proglasila Kraljeve Zagorja, a stručni žiri – Fiškale

Objavljeno: 04.06.2018. AB

Na Bedekovčanskim jezerima u nedjelju je održan jubilarni, 50. festival “Igrajte nam mužikaši”, u sklopu kojeg je u natjecateljskom dijelu nastupilo 19 izvođača, a najboljima su po glasovima publike proglašeni Kraljevi Zagorja s pjesmom “Mladost nam beži”, dok je žiri najboljima ocijenio Fiškale i pjesmu “Naj se popevka čuje z Bajera”. Priznanja im je uručio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je, uz čestitke pobjednicima, zahvalio i svima koji su pridonijeli uspješnoj tradiciji ovog festivala.

Dečki z bregov

Drugo mjesto po glasovima publike osvojili su Dečki z bregov sa skladbom “Dečki z bregov vam igraju”, dok je treći bio Zvonimir Gažić s pjesmom “Rodnom kraju”. Drugo mjesto u ocjenjivanju žirija osvojili su Kajtoneri sa skladbom “Najlepša roža”, dok je treća bila grupa Fantastik i “Pjesma za Zagorje”.
Nagradu za najbolji scenski nastup dobili su Fiškali sa skladbom “Naj se popevka čuje z Bajeri”, dok je autor stihova Oliver Korade dobio i posebnu nagradu za tekst. Priznanja su im dodijelili načelnik Bedekovčine Darko Ban, direktorica Radija Kaj Marija Petanjek te predsjednik stručnog ocjenjivačkog suda Siniša Miklaužić.

Brojna priznanja

Na jubilarnom 50. festivalu dodijeljena su i priznanja brojnim zaslužnima osobama, koje su u proteklih pola stoljeća festivalu dale poseban doprinos. Priznanja su dodijelili načelnik Bedekovčine Darko Ban i direktorica Radija Kaj Marija Petanjek te predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, koja je čestitala organizatorima i svim dosadašnjim izvođačima te zahvalila generacijama slušatelja, koji od 1968. godine prate ovaj festival.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba