NA SJEDNICI OPĆINSKOG VIJEĆA MARIJE BISTRICE DONESENA ODLUKA O SKLAPANJU SPORAZUMA O ZAJEDNIČKOM GOSPODARENJU OTPADOM S OPĆINOM KONJŠČINA

Javnu uslugu prikupljanja otpada za sada će obavljati Komunalac Konjščina, a u budućnosti će to preuzeti “Lijepa Bistrica”

Objavljeno: 11.05.2018. zagorjeinternational

Na desetoj sjednici Općinskog vijeća Marije Bistrice, donesena je odluka o sklapanju Sporazuma o zajedničkom gospodarenju otpadom s Općinom Konjščina. Također je donesena i odluka o dodjeli obavljanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada i dalje za Trgovačko društvo Komunalac Konjščina. Istaknuto je da je ovo najbolji model za Općinu i da je ugovor u svakom trenutku moguće raskinuti, uz otkazni rok od šest mjeseci. Naime, ta je mogućnost važna Općini Marija Bistrica, jer je plan da Komunalno poduzeće ”Lijepa Bistrica” u budućnosti preuzme odvoz i zbrinjavanje otpada. U tijeku je i izrada akcijskog plana vezanog uz tu namjeru.

Odlagalište u Tugonici

Na sjednici je donesena i odluka o donošenju Plana gospodarenja otpadom Općine Marija Bistrica za razdoblje 2018. – 2023. godine, koju je izradila tvrtka Eko – monitoring iz Varaždina, a ove su točke dnevnog reda ponovno otvorile pitanje zatvaranja odlagališta otpada u Tugonici. Općinski vijećnik i predsjednik Mjesnog odbora Tugonica Željko Novak po svim je točkama bio suzdržan, kao i Branimira Glavica, a ponovio je stav mještana Tugonice, kako o što skorijem zatvaranju odlagališta Tugonica, tako i o protivljenju izgradnji reciklažnog dvorišta u Tugonici. Načelnik Milički je pojasnio da je cilj njegovog djelovanja upravo što skorije zatvaranje odlagališta. Podsjetio je da postoji i plan sanacije, kao i razrađena financijska konstrukcija.

“Veliki propust”

I načelnik i predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek još su jednom istaknuli da je veliki propust Općina napravila 2004. godine kada je prodan udio u Komunalcu, te se ostalo bez bilo kakve kontrole, što je 14 godina kasnije dovelo do ovakve situacije. Na kraju je zaključeno da je svima zajednička želja da se odlagalište u Tugonici što prije zatvori te je istaknuto da će Općina uložiti sve napore da se to i ostvari.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba