Gradsko vijeće Krapine donijelo odluku o pokretanju projekta

Nositelj investicije projekta izgradnje Spomen – obilježja poginulim i umrlim zagorskim braniteljima bit će Grad Krapina

Objavljeno: 10.05.2018. AB

Gradsko vijeće Krapine na svojoj je sjednici u srijedu donijelo odluku o pokretanju projekta izgradnje i uređenja Spomen obilježja smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Krapinsko-zagorske županije, na lokaciji u Perivoju Janka Draškovića u Krapini.

Uspomena i počast

Cilj je stvaranje uspomene i odavanja počasti smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja KZŽ te ujedno stvaranje kvalitetnog javnog prostora kao nove točke okupljanja u Krapini. Prema donijetoj odluci, Grad Krapina pokreće ovaj projekt u svojstvu investitora, a Projekt će se realizirati prema rezultatima natječaja za izradu idejnog rješenja spomen-obilježja raspisivača, zagorske podružnice Udruge ratnih veterana 2.gardijske brigade “Gromovi” te prvonagrađenom radu autora Filipa Romića i Krešimira Romića, prema kojem je potrebno izraditi projektnu dokumentaciju. Gradonačelnik Krapine ovlašten je poduzeti pravne radnje i donijeti provedbene akte u svrhu prijave za sufinanciranje i realizaciju projekta.

Kako smo već pisali, spomenutoj Udruzi za provedbu natječaja za izradu idejnog rješenja odobren je iznos od 80.000 kuna temeljem Odluke Ministarstva branitelja o sufinanciranju izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj.

Natječaj Ministarstva

U realizaciji navedenog projekta, Grad Krapina bio je partner Udruzi ratnih veterana 2.gardijske brigade “Gromovi”, a obzirom na zahtjevnost i značaj zahvata te da je prostor uređivanja u vlasništvu grada Krapine, prema donijetoj odluci Gradskog vijeća, za daljnje aktivnosti nositelj investicije bit će Grad Krapina, kao i prijavitelj na natječaj za sufinanciranje koji raspisuje Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Podsjetimo, krajem prošle godine je na sastanku župana i zagorskih gradonačelnika i načelnika predloženo da se, osim Grada Krapine, Ministarstva branitelja i Krapinsko – zagorske županije, i svi zagorski gradovi i općine uključe u sufinanciranje, po ključu da visina subvencije odgovara “jačini” proračuna pojedine jedinice lokalne samouprave, a iznosi bi bili od 5000 do nekih 10.000 kuna po gradu, odnosno općini. Svi gradonačelnici i načelnici koji su prisustvovali sastanku, tada su podržali taj prijedlog.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba