U ZABOKU OBILJEŽENA 23. OBLJETNICA VOJNO – REDARSTVENE AKCIJE “BLJESAK”

U oslobođanju okupiranih područja zapadne Slavonije sudjelovalo i 300 hrabrih Zagoraca

Objavljeno: 02.05.2018. JJ

U utorak je u Zaboku obilježena 23. obljetnica “Bljeska”, vojno – redarstvene akcije Hrvatske vojske i specijalne policije RH, koja je započela 1. svibnja 1995. godine, kada su hrvatske vojne i redarstvene snage oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije. Za samo 31 sat oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara teritorija koji je zaposjeo srpski agresor te je uspostavljen nadzor nad autocestom Zagreb – Lipovac.
U Zaboku su položeni vijenci i zapaljene svijeće kraj spomenika ispred zgrade Policijske uprave krapinsko – zagorske. Tom prilikom, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko – zagorske županije Stjepan Pavliša istaknuo je kako je kako je u akciji “Bljesak” sudjelovalo 300 Zagoraca, dok je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar dodao kako je ovo prilika da se prisjetimo svih Zagoraca koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, a bilo ih je više od 11.500.
Događanju, koje su organizirali UDVDR KZŽ, Krapinsko – zagorska županija i Grad Zabok, nazočio je i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek.
Tijekom poslijepodneva, u zabočkom Parku Milana Prpića održane su i sportske igre branitelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba