ZBOG VAŽNIH PROJEKATA: IZGRADNJA NOGOSTUPA, SANACIJA KLIZIŠTA, UREĐENJE ŠETNICE, PROŠIRENJE GROBLJA I MODERNIZACIJA JAVNE RASVJETE

Proračun Gornje Stubice povećan sa 16,5 na 21,2 milijuna kuna

Objavljeno: 17.04.2018. JJ

U Područnoj školi Hum Stubički održana je sedma sjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice. Većinom glasova prihvaćena je prva izmjena ovogodišnjeg proračuna, koji je s prvotno planiranih 16.560.800 kuna povećan na 21.205.700 kuna. Uz proračun, doneseni su i pripadajući programi. Do donošenja prve izmjene proračuna u prvom redu došlo je zbog potrebe povećanja sredstava za nekoliko važnih projekata. Prije svega, riječ je o nogostupu na relaciji Hum Stubički – Jakšinec – Sveti Matej, za koji su dobivena sredstva na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova, zatim sanaciju klizišta u Slanom Potoku, uređenje šetnice, proširenje groblja te izgradnju i modernizaciju javne rasvjete.
Većinom glasova, Općinsko vijeće prihvatilo je izvješće općinskog načelnika za drugu polovicu prošle godine, a u Statutu su napravljene neke manje tehničke ispravke. Uz skorašnji Dan općine, donesena je odluka o dodjeli priznanja. Donesena je i odluka o uvjetima i načinu držanja pasa i mačaka te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim psima i mačkama te slobodno živućim životinjama na području općine, kao i odluka o uređenju prometa na području općine. Donesene su i odluke o odabiru najpovoljnijih ponuditelja za obavljanje komunalnih djelatnosti, temeljem ugovora, na području općine Gornja Stubica, kao i zaključak o otpisu nenaplativih potraživanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba