NA SJEDNICI ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE, OPORBA IMALA PRIGOVOR NA ŽUPANOVO IZVJEŠĆE O RADU, ISTAKNUVŠI KAKO U PREVELIKOJ MJERI POSJEĆUJE DOGAĐAJE DILJEM ZAGORJA, A PREMALO MINISTARSTVA

D. Ranogajec: I Bandić se može pokloniti ovoj samopromociji plaćenoj našim novcem. Kolar: I vas sam vidio na svim događanjima, ali samo u kampanji

Objavljeno: 06.04.2018. zagorjeinternational

Na osmoj sjednici Županijske skupštine, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar podnio je Polugodišnje izvješće o svojem radu za razdoblje od srpnja do prosinca 2017. godine. Između ostaloga, župan je istaknuo kako Krapinsko-zagorska županija kroz proteklih nekoliko godina provodi projekt “Bajka na dlanu”, koji je koncipiran prema ideji razvoja i promocije Krapinsko-zagorske županije kao jedinstvene prepoznatljive turističke regije te tako nastoji privući pažnju budućih posjetitelja i komunicirati Zagorje kao poželjno i privlačno odredište. Također je nabrojio projekte koji su u procesu realizacije, a njihov je završetak u planu do kraja 2018. godine. Radi se o izgradnji Područne škole Martinišće, koja je u završnoj fazi, odnosno, u tijeku je unutarnje uređenje i prvog dana nove školske godine djeca će ući u novi objekt.

– To će biti jedna prekrasna nova područna škola, i moguće da će to biti model koji ćemo predložiti i za ostale područne škole na području Zagorja, koje imaju kapacitet i nešto veći broj učenika – rekao je Kolar.
Što se tiče energetske obnove četiriju osnovnih škola, u listopadu su potpisani ugovori – za osnovnu školu Đurmanec ugovor je vrijedan 7 milijuna kuna, za pregradsku osnovnu školu 5.300.000, za školu u Humu na Sutli 4.700.000 i zabočku školu 8.168.000 kuna. Radi se o ukupno 25.206.000 kuna koje će biti uložene u energetsku obnovu spomenutih četiriju škola, od čega su 13,5 milijuna kuna bespovratna sredstva, sedam milijuna je financijska pomoć iz Fonda Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a 4.647.000 kuna će biti investicija Krapinsko – zagorske županije.
– Natječaj za Zabok će biti objavljen sljedeći tjedan, a svi ostali tjedan – dva kasnije. Školska godina završava 16. lipnja i plan nam je da s prvim danom praznika izvođači radova počnu radove te da se većina radova završi do početka sljedeće školske godine – istaknuo je župan Kolar.

Sportske dvorane

Dodao je i kako je, što se tiče sportske dvorane u Hrašćini, natječaj završen, pristiglo je pet ponuda te se predviđa kako bi za mjesec dana mogao biti potpisan ugovor te bi se moglo početi s izgradnjom.
– Što se tiče sportskih dvorana u Đurmancu i Zlatar Bistrici, natječaj bi mogao biti objavljen za mjesec, mjesec i pol dana. Zlatar Bistrica je predviđena u financijskom dijelu 2018./2019., a Đurmanec samo u 2018., s obzirom na to da ako bi do 1. kolovoza dobili izvođača radova, stigli bi završiti radove do kraja godine. Što se tiče Poslovno – tehnološkog inkubatora u Krapini, u tijeku je savjetovanje s gospodarskim subjektima zainteresiranima za izvođenje radova i sljedeći tjedan će izaći natječaj, a što se tiče uređenja i opremanja Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije, taj je projekt podijeljen u tri nabave. Informatička oprema je nabavljena, kao i zdravstvena oprema, a ostao je treći dio, vezan uz građevinske radove. Tu je devet ambulanti koje će se uređivati, za dvije od njih trebalo je napraviti izvedbeni projekt te u lipnju očekujemo da bi taj postupak mogao biti završen i da bismo mogli dobiti izvođače – pojasnio je Kolar.
Pažnju oporbe u najvećoj je mjeri privukao popis županovih aktivnosti po danima.

– Zaista je nevjerojatno koja je to energija, volja, snaga, treba to izdržati, a samo je jedan cilj – županov PR. Mislim da se i Bandić može pokloniti ovoj samopromociji plaćenoj našim novcem. Lutanje od nemila do nedraga koje kuda, nema čega nema! Naravno, to ima svoju cijenu i to plaćaju žitelji Krapinsko – zagorske županije, stoga me zanimaju podaci koliko je potrošeno na gorivo i na održavanje službenog automobila kojeg koristi gospodin župan od 1. srpnja do 31. prosinca, te koliko je ljudi bilo u pogonu kada se prema ovim izvješćima odlazilo na teren. Naravno da ne očekujem da mi se to odgovori ovaj čas, dajem vam 20 dana – rekao je nezavisni Dragutin Ranogajec.

“Bilo je sastanaka”

S njime se složio i HDZ-ov Mirko Krznar.
– Ja sam slučajno prošli tjedan bio u Novom Marofu, gdje je Ministarstvo poljoprivrede imalo prezentaciju o programima koji su se provodili kroz 2017. i o onima koji će se provoditi u 2018. godini. Žalosno, naša županija je treća odozada po povlačenju sredstava iz programa ruralnog razvoja. Mislim da to nije dobro i da moramo više poraditi na tim projektima. Što se tiče ostalih aktivnosti župana, ja ću se složiti sa svojim kolegom. Evo, premijer Andrej Plenković je neki dan bio u Zaboku, došao je s vozačem i jednom osobom u pratnji zaduženom za PR. Kada dođe naš gospodin župan, oko njega leti ekipa od barem pet – šest ljudi, tako da, svaka čast – rekao je Krznar.

Njegov stranački kolega Daniel Vnuk je pak kratko komentirao kako među impresivnom brojkom aktivnosti župana, nema onog najvažnijeg, a to su sastanci s premijerom RH i čelnicima ministarstava.

– Naravno da je tu bilo sastanaka, primjerice, s ministricom Žalac sam razgovarao o jednom natječaju vezanom uz jedinice lokalne samouprave, nešto za što smo se mi u suradnji sa ZARA-om pripremili već prije četiri mjeseca, zatim o Mjeri 7.4.1. s ministrom Tolušićem, gdje je bilo jasno da će proći 100 projekata, a bilo je 435 zahtjeva, te s ministricom Divjak, o centrima kompetencija. Što se tiče premijera Plenkovića, vi znate da mi imamo redovite sastanka župana s premijerom, a u drugoj polovici 2017. godine imali smo i sastanak s premijerom vezano uz moju inicijativu za sjever i sjeverozapad Hrvatske, a na temelju onoga što je Vlada Republike Hrvatske pripremila za Slavoniju. Što se tiče mojih obilazaka Krapinsko – zagorske županije, ja sam i vas vidio ondje, ali samo u predizbornoj kampanji, no, kod mene to traje 365 dana u godini i ne možete me pratiti, pa nastaje problem. I još jednom ponavljam – gdje me nisu zvali, nisam išao – zaključio je župan Kolar. (ab, jj) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba