PROJEKT “DAJMO DJECI KORIJENE I KRILA” STIGAO I U PREGRADU

Mališane iz Dječjeg vrtića “Naša radost” obradovao jedinstven poklon – tradicijske drvene igračke zaštićene od strane UNESCO-a

Objavljeno: 04.04.2018. JJ

Projekt “Dajmo djeci korijene i krila” stigao je i u Pregradu. Ravnateljici Dječjeg vrtića “Naša radost” Gordani Krizmanić tradicijske drvene igračke uručili su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj. Pregradski je vrtić tako postao 95. dječji vrtić u Hrvatskoj koji je na dar dobio komplet drvenih igračaka proizvedenih u Mariji Bistrici, a koje su od strane UNESCO-a uvrštene na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.
Župan Kolar je mališanima poželio da uživaju u najljepšem razdoblju života i bezbrižnoj igri, dok je gradonačelnik Vešligaj pohvalio rad pregradskog dječjeg vrtića, istaknuvši posebno trud i rad svih djelatnica i djelatnika, koji, na čelu s ravnateljicom, zahvaljujući brojnim aktivnostima koje provode, čine Pregradu ljepšim mjestom za život.
Projekt “Dajmo djeci korijene i krila” provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj, s ciljem upoznavanja onih najmlađih s dijelom hrvatske kulturne baštine i hrvatskim tradicijskim vrijednostima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba