U MARIJI BISTRICI NA USKRSNI PONEDJELJAK NEKOLIKO TISUĆA POSJETITELJA

PO PRVI PUTA U KONTINENTALNOJ HRVATSKOJ: Vodički festival žudija okupio više od 850 čuvara Isusova groba iz 34 skupine

Objavljeno: 02.04.2018. zagorjeinternational

Općina Marija Bistrica i Krapinsko – zagorska županija danas su ugostile Vodički festival žudija – čuvara Kristova groba, koji se održao 18. godinu zaredom, prvi puta u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Svetu misu je predslavio mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, a pjevala je Klapa Bistrica. Nakon svete mise, Šime Strikoman je snimio milenijsku fotografiju na Trgu pape Ivana Pavla II., a zatim je na prostoru crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, održan Festival.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je prije početka čestitao Uskrs i pozdravio nekoliko tisuća posjetitelja, a organizatorima Festivala i žudijama, oko 850 sudionika okupljenih u 34 skupine, zahvalio na očuvanju uskrsnog običaja čuvanja Kristova groba – tradiciji koja se stoljećima njeguje i u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Obznanjeno je i da će sljedeće kontinentalno gostovanje Vodičkog festivala žudija biti u Loboru, 2024. godine.

Na Festivalu žudija bili su i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, načelnik Marije Bistrice Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice Teodor Švaljek, rektor Svetišta MBB i bistrički župnik preč. Domagoj Matošević, te saborski zastupnik i izaslanik premijera Andreja Plenkovića Žarko Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba