NA USKRSNI PONEDJELJAK ODRŽANA JUBILARNA 10. MANIFESTACIJA “MARKOVO NA STRUGAČI“

Više od 200 poljodjelaca okupilo se na tradicionalnom susretu i blagoslovu polja, traktora i traktorista

Objavljeno: 02.04.2018. JJ

S početkom proljeća i poljodjelskih radova, održana je jubilarna 10. manifestacija “Markovo na Strugači“, susret poljodjelaca, blagoslov polja, traktora i traktorista. Tradicionalno, na Uskrsni ponedjeljak okupilo se 200-tinjak poljodjelaca, koji su povodom svetkovine sv. Marka, zaštitnika polja i poljodjelaca, koji se slavi 25. travnja, sudjelovali na svetoj misi i blagoslovu svojih poljoprivrednih strojeva. Ovaj događaj organiziraju Udruga “Angeljeki“, Općina Bedekovčina, DVD i Župa Orehovica.

Sve prisutne pozdravio je predsjednik Udruge “Angeljeki“ Zdenko Kobeščak, koji je istaknuo kako se ovaj događaj organizira da bi se simbolično obilježila priprema za početak radova na poljoprivredi, odnosno, pokrenut je iz želje da se podsjeti ljude na oprez pri obrađivanju zemlje traktorima na našim bregima, što zna biti jako opasno. Također se želi prenijeti poruka da bi zemlju trebalo obrađivati kako ne bi bila zapuštena.

Po završetku je održano prigodno druženje svih sudionika, koji su imali priliku razgledati i najnovije primjerke traktora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter