Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedekovčina održalo 106. skupštinu

U prošloj godini ukupno 27 intervencija i veliki uspjesi mladih na vatrogasnim natjecanjima

Objavljeno: 20.03.2018. AB

U subotu je održana 106. skupština DVD-a Bedekovčina, koje je i u protekloj godini nastavilo kontinuirani rad dobro organiziranog središnjeg vatrogasnog društva za područje općine Bedekovčina, piše Radio Marija Bistrica.
U 2017. godini operativna postrojba imala je tako imala 27 intervencija, od toga osam požara na građevini, jedan na osobnom automobilu, devet požara na otvorenom i devet tehničkih intervencija.
Također, u dva navrata članovi društva odlazili su na izvanredne dislokacije u Split i Zadar, zajedno sa vatrogasnom cisternom.

Vatrogasna olimpijada

– Jedan od vrhunaca prošle godine za društvo je i nastup i muške i ženske mladeži na Vatrogasnoj olimpijadi u austrijskom Villachu. Ženska je mladež osvojila 10., a muška 9. mjesto. Također u kupu Hrvatske cure su bile treće, a dečki četvrti. Na županijskom natjecanju obje ekipe mladeži ponovno su osvojile naslove, dok su djevojčice bile šeste, a dječaci trinaesti. Nakon vatrogasne olimpijade dvadesetak pripadnika vatrogasne mladeži bilo je na ljetovanju i sudjelovalo u radu kampa vatrogasne mladeži u Fažani. Uz navedeno i rad s mladima, DVD Bedekovčina surađuje sa svim udrugama na području Općine Bedekovčina i pruža im pomoć kad se to od njih zahtjeva u prijevozu, osiguranju i organiziranju njihovih manifestacija, te ustupanjem prostora vatrogasnog doma. Također, članovi društva sudjeluju u raznim vjerskim i ostalim događanjima – istaknuto je u Izvješću o radu.

Spomenice

Na skupštini su dodijeljene i spomenice. Za 30 godina rada u društvu spomenice su dobili Jadranko Horvat i Stjepan Špiranec, a za 10 Ivana i Josipa Granc. Također, posebna priznanja za najviše izlazaka na intervencije dobili su Denis Novosel za 18 izlazaka, Andrija Gorički 17, Ivan Odak i Željko Odak po 16. Martin Komorski dobio je priznanje za odaziv na najviše radnih akcija, a zahvalnice su podijeljene članovima ekipa mladeži, kao i ostalim sudionicima vatrogasne olimpijade.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba