U RADOBOJU ODRŽANO PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “AKTIVNI U ZAJEDNICI”

Žitelji pozvani da prijave probleme koje u suradnji sa Zakladom za razvoj civilnog društva žele riješiti u svojoj zajednici

Objavljeno: 15.03.2018. JJ

Kako bi širu lokalnu zajednicu upoznali s provedbom programa “Aktivni u zajednici”, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva je u suradnji s Općinom Radoboj, u Centru za prirodu Zagorje održala njegovo predstavljanje te pozvala građane da se uključe u provedbu i predlaganje konkretnih problema za rješavanje u lokalnoj zajednici.
Predstavljanju su prisustvovali predstavnici udruga, ustanova i institucija koji su zainteresirani za razvoj svoje lokalne zajednice, a Upraviteljica Zaklade Helga Možé Glavan naglasila je važnost društvenog kapitala za kvalitetan život u lokalnoj zajednici, koji se ponajviše odnosi na međusobno umrežavanje, povezivanje i dijeljenje resursa.

Ljudski kapital

– Ljudski kapital je ono što je najveća vrijednost jedne zajednice i to trebamo staviti u funkciju razvoja svake zajednice – rekla je Možé Glavan te dodala kako je većina gradova i općina danas usmjerena na ulaganje u infrastrukturne projekte, ali se ne može zanemariti činjenicu da sve više ljudi odlazi te je pitanje hoće li uopće imati tko koristiti tu infrastrukturu.
Zaklada poziva sve građane Općine Radoboj da predlože potrebu koju u suradnji sa Zakladom žele riješiti u svojoj lokalnoj zajednici. Obrazac za prijavu potrebe može se pronaći na LINKU .
Rok za prijavu potrebe je do 7. travnja, nakon čega će se održati predstavljanje prikupljenih potreba te odabir one koja će se, u suradnji sa Zakladom, rješavati u lokalnoj zajednici. Žitelji Radoboja su također pozvani da se uključe i izraze svoje mišljenje o životu u svojoj lokalnoj zajednici, popunjavanjem kratkog upitnika.

Dječja igrališta

Sve ostale informacije o provedbi programa dostupne su na internetskoj stranici Zaklade.
Program se provodi u sklopu Programske suradnje i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na području Istarske, Primorsko – goranske, Karlovačke, Sisačko – moslavačke i Krapinsko – zagorske županije. Zaklada je do sada na području općine Radoboj sufinancirala projekte uređenja dječjih igrališta u naseljima Kraljevec Šemnički i Miljani, te je sudjelovala u praćenju provedbe projektnih aktivnosti za starije osobe u općini Radoboj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba