ZAVRŠILA KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA U KRAPINSKOJ ŽUPI SV. NIKOLE BISKUPA, KOJU JE PREDVODIO VLČ. ODILON, SVEĆENIK IZ BENINA

“Ovo naše zajedništvo sada trebamo nastaviti i proširivati, a vrijednosti koje smo primili, lomiti i dijeliti s drugima”

Objavljeno: 14.03.2018. JJ

U Župi sv. Nikole biskupa u Krapini završila je Korizmena duhovna obnova koju je predvodio vlč. Odilon Gbènoukpo Singbo, svećenik iz Benina, trenutno kapelan na Katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Jedan dan ga je zamijenio vlč. Marijan Culjak, zabočki župnik. Duhovna obnova započela je na treću korizmenu nedjelju, kada se na zanimljiv način vlč. Odilon obratio najmlađim članovima župne zajednice.

Euharistijsko klanjanje

U neposrednom razgovoru s njima, dotaknuo se svakodnevice te povukao paralelu njihovog djetinjstva sa svojim djetinjstvom u rodnom Beninu. Obnova se nastavila tijekom cijelog tjedna, a posebno je bila duhovno bogata u četvrtak, kada je vlč. Odilon predvodio euharistijsko klanjanje pred Presvetim, te u utorak i petak, u pobožnosti križnog puta. Svakog dana bila je i prilika za svetu ispovijed.
– Ovo naše zajedništvo sada treba nastaviti i proširivati, posebno preko obitelji, škole, radnog mjesta, ulice, društva… Uzaludan bi bio trud, da te vrijednosti i milosti koje smo usvajali i upijali preko Božje riječi i njezina tumačenja, te euharistijskog slavlja, ostanu samo za nas. Pozvani smo ih lomiti i dijeliti drugima, posebno onima za koje smo ove dane molili, a to su svi, svaki čovjek kojeg susrećemo u svojem životu – rekao je vlč. Odilon.

Izviđački križni put

Posljednjeg dana obnove, u subotu, održan je 17. Izviđački križni put, u organizaciji Krapinskih izviđača i Župe, na širem području krapinske župe. Duhovna obnova je završila euharistijskim slavljem i koncertom Župnog zbora “Svete Cecilije” iz Kaštel Lukšića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba