SREDNJE ŠKOLE ZLATAR I KRAPINA SUDIONICE EU PROJEKTA “VIŠEJEZIČNOST U DIGITALNOM I MULTIKULTURALNOM OKRUŽENJU”

IZRADIT ĆE SE NOVI KURIKULUMI: Učenici će moći pohađati fakultativne predmete iz njemačkog, engleskog i talijanskog jezika

Objavljeno: 03.03.2018. JJ

Srednje škole Zlatar i Krapina partneri su Upravnoj školi Zagreb u EU projektu “Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju”, koji se provodi od 30. studenoga 2017. do 30. studenoga 2019. godine. Projekt se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, vrijedan je 807.967,46 kuna, a u njemu kao partner sudjeluje i Srednja škola Ivanec. Tijekom projekta, nakon izrade novih kurikuluma, učenici će moći pohađati izvannastavnu aktivnost iz njemačkog jezika te nove fakultativne predmete iz njemačkog, engleskog i talijanskog jezika s integriranom digitalnom i multikulturalnom pismenošću. Na taj način, škole će svojim učenicima pružiti mogućnost stjecanja kompetencija neophodnih za daljnji profesionalni razvoj.

Radost i entuzijam

Zdenka Rogina, ravnateljica Srednje škole Zlatar, na konferenciji za medije održanoj u Zagrebu, rekla je kako će se projektom učenicima omogućiti dodatna edukacija u područjima koja postaju sve važnija za zapošljavanje u bilo kojoj struci te za daljnje školovanje.
– Upravo u tome vidim vrijednost ovoga projekta u kojeg smo se uključili s radošću i velikim entuzijazmom – rekla je Roginić.
Nastavnici partnerskih škola koji sudjeluju u projektu različitih su struka – od jezičara i informatičara do povjesničara, pravnika, geografa, psihologa, sociologa i pedagoga. Zajednički izrađuju nove kurikulume kako bi u njima digitalna i multikulturalna pismenost postala sastavni dio učenja stranih jezika. Izradit će i priručnike za nastavnike te radne materijale za učenike. Svi materijali bit će postavljeni u sustav Loomen i dostupni drugim
zainteresiranim školama. Kako bi mogli izraditi kurikulume, i sami nastavnici partnerskih škola polazili su edukacije na početku projekta: za provedbu digitalne pismenosti i u korištenju IKT sustava za upravljanje učenjem, o izradi ishoda učenja te o multikulturalnosti/interkulturalnosti na studijskom putovanju u Nizozemskoj.

Uspjesi učenika

Srednje škole Zlatar i Krapina i inače se ističu po uspjehu svojih učenika i po provedenim projektima. Konferenciji za medije u Zagrebu nazočili su Suzana Hitrec, ravnateljica Upravne škole Zagreb, koja je vodeći projektni partner, Lidija Kozina, ravnateljica Srednje škole Ivanec, Zoltan Balaž -Piri iz Koordinacije nacionalnih manjina Grada Zagreba, Andrija Petrović iz Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i ljudska prava te Katarina Milković, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje Zagreba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba