JOŠ JEDAN “BIJELI JEŽEK” ZA PAMĆENJE: NIZ STAZU NA BISTRIČKOJ KALVARIJI SPUSTILO SE VIŠE OD 150 NATJECATELJA

Najbolja ovogodišnja sanjkašica je Ana Juras, u Valentinovskoj utrci parova pobijedili Aida i Miljenko Beljak

Objavljeno: 24.02.2018. zagorjeinternational

U organizaciji Teniskog kluba Marija Bistrica, na stazi na Kalvariji Svetišta Majke Božje Bistričke, održan je deveti “Bijeli ježek”, natjecanje u sanjkanju. U pet dječjih kategorija nastupilo je ukupno 107 djece, a u Valentinovskoj revijalnoj utrci odraslih, natjecalo se 18 parova.

Nove sanjke na dar

U kategoriji predškolske djece s odraslom osobom pobijedila je Ana Juras, drugi je bio Lula Pugar, a treći Lukas Buntak. U kategoriji prvih i drugih razreda prvi je bio Matej Čukman, drugi Martin Meštrović, a treći Lukas Gabud. Kod trećih i četvrtih razreda slavio je Alen Miketić, ispred Viktora Pugara i Elene Miketić, dok je kod petih i šestih razreda prvi bio Domagoj Pugar, ispred Patrika Babića i Helene Miketić. Kod sedmaša i osmaša prvo mjesto pripalo je Branku Miličkom, druga je bila Lucija Belko, a treći Franjo Kranjec. Najježek 2018., natjecatelj(ica) s apsolutno najboljim vremenom u dvije vožnje je Ana Juras, pa je uz brojne druge nagrade i medalju, dobila i potpuno nove sanjke. U Valentinovskoj utrci odraslih parova slavili su Aida i Miljenko Beljak, drugi su bili Ana i Kruno Gabud, a treći Barbara Tomorad i Ivan Futivić. Prvi puta organizirana je i utrka srednjoškolaca, u kojoj je slavio Adrian Redžić, ispred Barbare Tomorad i Ivana Futivića.

Medalje i nagrade

Za najuspješnije su osigurane medalje i nagrade, zahvaljujući brojnim sponzorima, a i svi sudionici su dobili darove. Također su za sve posjetitelje bili osigurani besplatni čaj, vino, kobasice i hrenovke te peciva. Suorganizatori 9. Bijelog ježeka bili su Općina Marija Bistrica, Turistička zajednica općine Marija Bistrica, DVD Marija Bistrica i Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica. Pokrovitelji su bili Krapinsko-zagorska županije i Svetište MBB, a čak 32 sponzora dovoljno dokazuju koliki je interes za ovo natjecanje u Mariji Bistrici. Organizatori ne skrivaju zadovoljstvo organizacijom i odazivom, jer kad se zbroje svi sudionici ovog sanjkaškog druženja, kroz stazu se spustilo više od 150 natjecatelja, što djece, što odraslih.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter