NATJECANJE ZA SREDNJOŠKOLCE ODRŽANO U ZABOKU, A ZA OSNOVNOŠKOLCE U KONJŠČINI

Evo tko su najbolji mladi informatičari u Zagorju

Objavljeno: 13.02.2018. zagorjeinternational

U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u petak je održano županijsko natjecanje iz informatike srednjih škola Krapinsko – zagorske županije. Sudjelovala su 34 učenika iz srednjih škola Krapina i Zlatar, Gimnazije Zabok te škole domaćina, koji su se natjecali u sedam kategorija. Prva mjesta osvojili su Antonio Hohnjec, Hrvoje Puljko i Marko Gregurović iz Srednje škole Krapina; Marko Lihter i Ivo Veverec iz Gimnazije Zabok te Ivan Futivić i Luka Curiš iz Srednje škole Zlatar. Svi natjecatelji dobili su pohvalnice, a prvoplasirani su, uz priznanja, dobili i prigodne poklone.
Županijsko natjecanje iz informatike za osnovnoškolce održano je pak u OŠ Konjščina, gdje su se u tri kategorije natjecala 24 učenika iz deset osnovnih škola. U najbrojnijoj kategoriji, osnovama informatike, najbolji rezultat ostvario je Blaž Stužić iz OŠ Zlatar, dok je Nika Rihtarić iz iste škole podijelila drugo mjesto s Petrom Malogorskim iz Gornjeg Jesenja. Ovo je osmi puta zaredom da zlatarska OŠ ima županijskog prvaka u informatici. U kategoriji algoritama najbolji su bili Domagoj Gavranović iz OŠ Zabok i Vito Džaja Pozaić iz OŠ Konjščina, a iz programskog jezika LOGO Idora Tomašković i Franjo Pasariček iz Pregrade te Lovro Kontent i Mihael Smrček iz Gornje Stubice.

Najnovije po kategorijama

PRESUDILE NIJANSE: Najbolji novi kolač spravili članovi zbora “Đure Prejca”, tradicionalnu slasticu Desinićke mažoretkinje, a najljepši štand ima OPG Črvek

DEVETI 'DANI JABUKA“ U DESINIĆU: Po prvi put u Turističkom informativnom centru i Rodnoj kući Đure Prejca – uz bogat kulturni program, može se kupiti od jabuka, preko aronije do svih ostalih domaćih proizvoda

PRESUDILE NIJANSE: Najbolji novi kolač spravili članovi zbora “Đure Prejca”, tradicionalnu slasticu Desinićke mažoretkinje, a najljepši štand ima OPG Črvek

Objavljeno: 16.10.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter