KLANJEČKA GRADSKA KNJIŽNICA VAS POZIVA NA GLAZBENO – POETSKU VEČER

“DALEKE BLIZINE”: Predstavljanje prve pjesničke zbirke Nikole Kristića

Objavljeno: 06.02.2018. Jelena Jazbec

Kulturni centar Klanjec ugostit će u četvrtak s početkom u 19 sati u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice Nikolu Kristića, dugogodišnjeg novinara i urednika na HRT-u, ratnog izvjestitelja te sportskog komentatora. Ovaj Slavonac koji već cijelo desetljeće piše i na kajkavskom, klanječkoj će publici predstaviti svoju prvu pjesničku zbirku pod oksimoronskim nazivom “Daleke blizine”.

Životna priča

– “Daleke blizine” zapravo su kroz stihove ispričana životna priča, nešto što je ostalo daleko iza nas, ali opet, kao što kaže veliki Jesenjin “u duši ista pustoš zrači” – kaže Kristić za svoje pjesme, a na promociji u Klanjcu knjigu i autora predstavit će urednica Ljiljana Pavlina i Lidija Fuštin.
Stihove će čitati sam autor, a zbirka sadrži i desetak uglazbljenih pjesama koje su izvođene na festivalima od Krapine do Požege.

Glazbeni program

Promocija knjige “Daleke blizine” osmišljena je kao poetsko – glazbeni program u kojem će, uz ljubavne stihove Nikole Kristića, posjetitelji moći uživati i u glazbenom programu Željka Barbe, skladatelja, gitarista i pjevača, glazbenog urednika Hrvatskog radija i autora ili suautora nekih od najpoznatijih uspješnica Miroslava Škore. Dio ove večeri pred Valentinovo bit će i violinistica i pjevačica Martina Sabljak, a glazbeni gosti još su Lea Barba i Igor Siročić. Ulaz na poetsko – glazbenu večer je slobodan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba