POČINJE NOVI CIKLUS KNJIŽEVNOSTI U ZABOČKOJ ZELENOJ DVORANI

Sutra svoju zbirku priča “Ticala” predstavlja mlada zagrebačka književnica Jelena Zlatar Gamberožić

Objavljeno: 25.01.2018. JJ

Prva gošća novog ciklusa “Književnosti u Zelenoj”, koji počinje sutra u 20 sati, u Zelenoj dvorani u Zaboku, sjajna je mlada zagrebačka književnica i znanstvenica Jelena Zlatar Gamberožić, koja je osvojila čitalačku publiku te književne kritičare svojim jednostavnim, nepretencioznim, a istodobno složenim i pametnim pričama te jednim romanom, čija je poetička matrica označena kovanicom “novi intimizam”.
Kritičari je smatraju jednom od najperspektivnijih hrvatskih književnica mlađe generacije. Kako sama kaže, pisanje doživljava kao komunikaciju s drugima i povlačenje u sebe, pojas za spašavanje i bacanje s vrha litice, prozor u svijet i prolaz u nutrinu, koncentraciju i raspršenost, širenje vidika i sužavanje vanjskog svijeta, priliku za ljubav i dozvolu za mržnju, strast i napor, ispunjenost i zasićenje.
Jelena Zlatar Gamberožić u Zaboku će predstaviti svoje kratke priče sabrane u zbirci “Ticala”, koju kritičari drže ozbiljnom, cerebralnom prozom te čistom umjetnošću čija je svrha tumačenje svijeta i ljudskog života. Fokusirana je na međuljudske odnose te na različite rubne situacije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba