U ORGANIZACIJI HRVATSKE UDRUGE MUŽI ZAGORSKOG SRCA I ZAKLADE HRVATSKOG DRŽAVNOG ZAVJETA

Svečanom akademijom u Spomen školi dr. Franje Tuđmana, obilježena 26. godišnjica Međunarodnog priznanja Hrvatske

Objavljeno: 15.01.2018. JJ

Hrvatska udruga Muži zagorskog srca i Zaklada Hrvatskog državnog zavjeta u nedjelju su u Velikom Trgovišću organizirali obilježavanje 26. obljetnice Međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu upaljene su svijeće, a upravitelj Župe Veliko Trgovišće Josip Čulig je u župnoj crkvi Majke Božje od sedam žalosti predvodio misno slavlje za domovinu, za sve poginule za hrvatsku slobodu i prvog hrvatskog predsjednika.

Predsjednikov savjetnik

U Spomen školi dr. Franje Tuđmana zatim je održana svečana akademija na kojoj su govorili Rajko Fureš, stoloravnatelj Hrvatske udruge “Muži zagorskog srca”, Stjepan Adanić, ratni gradonačelnik Varaždina i nekadašnji savjetnik predsjednika Tuđmana te saborski zastupnik Miroslav Tuđman, koji je sve prisutne pozdravio u ime predsjednike Vlade RH i Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića.
Okupljene je na svečanoj akademiji pozdravila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Rastuće gospodarstvo

– Naše aktivnosti moramo usredotočiti na borbu za uređenu i tolerantnu zemlju, zemlju rastućeg gospodarstva poželjnu za investicije, zemlju u kojoj će svaka građanka i građanin naći mjesto za život svoje obitelji – rekla je zamjenica župana.
Prisutne je pozdravila i zamjenica načelnika Velikog Trgovišća Štefica Kukolja i Ivo Ivančić iz Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta, dok je program vodio Nikola Capar iz Hrvatske udruge Muži zagorskog srca. U popratnom programu nastupila je Klapa Purga iz Lobora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba