ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA

Zdravko Bedeniković ostaje na čelu Saveza pčelarskih udruga Krapinsko – zagorske županije

Objavljeno: 28.12.2017. JJ

Savez pčelarskih udruga Krapinsko – zagorske županije u Krapini je održao izbornu skupštinu, na kojoj je na novi dvogodišnji mandat izabrano vodstvo Saveza. Tako je za predsjednika ponovo izabran Zdravko Bedeniković (UP “Medeni” Pregrada), za dopredsjednika Mladen Paučnik (PD “Kvirin Broz” Klanjec), za tajnicu Marina Krog (UP Krapina), te u nadzorni odbor Marina Brlobuš-Jug, Ivanka Kuščar i Nenad Martinjak.
Savez djeluje od 2011. godine i trenutno okuplja osam udruga, odnosno 375 pčelara s područja Krapinsko – zagorske županije.
Kao najznačajniji projekti u narednoj godini istaknuti su organizacija 17. izložbe i ocjenjivanje meda Krapinsko – zagorske županije, te prijava zaštite zagorskog bagremovog meda s oznakom izvornosti, što je najviši stupanj zaštitite nekog proizvoda. Prijava zaštite nadležnim tijelima očekuje se sredinom 2018. godine, a sva financijska sredstva u iznosu od 86.500 kuna potrebna za pripremu zaštite su već osigurana.
Na skupštini je također istaknuta dobra suradnja s Krapinsko – zagorskom županijom, koja u potpunosti podupire aktivnosti Saveza, te je posebno senzibilna u slučajevima kao što je bila elementarna nepogoda (smrzavanje bagrema) u 2016. godini, kada je članovima Saveza s prebivalištem na području županije isplatila pomoć u iznosu od 200 tisuća kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba