LIJEP BOŽIĆNI POKLON KRAPINČANIMA

SVI STE POZVANI, DOĐITE I ZABAVITE SE: Ponovno klizalište u vašem gradu – otvorenje na sam Badnjak

Objavljeno: 22.12.2017. Alen Brodar

Kod Osnovne škole Ljudevita Gaja u Krapini, nakon jedne godine pauze, ponovno će se otvoriti klizalište, jedno od većih u ovom dijelu zemlje – 300 četvornih metara leda bit će dostupno Krapinčankama i Krapinčanima za zdrav i odličan provod na svježem zraku, sve do zadnjeg dana siječnja 2018. godine. I ove ga godine priprema Hrvoje Appelt, bivši “Medvjed” i hrvatski hokejaški reprezentativac. Otvorenje će biti ove nedjelje, na sam Badnjak u 18 sati, a priprema terena već je počela, Appelt marljivo radi, zalijevaju se cijevi na kojima se stvara led, kako bi sve bilo spremno za otvorenje.

Sport kroz praznike

– Srce mi je puno. Počinju zimski praznici i drago mi je što će djeca dobiti novi sadržaj koji će im omogućiti da vrijeme provode na zraku i da se rekreiraju, a da nisu cijelo vrijeme za računalima i mobitelima. Škola je stoga rado ustupila svoje košarkaško igralište da se na njemu napravi klizalište – rekla je ravnateljica OŠ Ljudevita Gaja, Dragica Belošević, dodajući kako su spremni pomoći Hrvoju Appeltu, što god im je u mogućnosti. A Appelt je pohvalio školu, kao i Krakom, čiji su mu djelatnici uskočili u pomoć, te gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića koji ga je podržao u namjeri da i ove godine u Krapini otvori klizalište.
– Osim regularnog klizanja, koje će koštati 20 kuna po satu, plus najam klizaljki 10 kuna, u planu je puno škola klizanja, za mlade i stare, za sve dobne skupine, a svi se mogu prijaviti u kućici koja je odmah do klizališta. Cijena je 50 kuna po satu, a škola traje pet sati – objašnjava Appelt, koji je osobno instruktor klizanja, a osim što je bivši hrvatski reprezentativac u hokeju na ledu, ujedno je i viceprvak svijeta u Red Bull “Crashed Iceu”. Kaže kako je dosad naučio klizati oko 550 djece.

Zimske olimpijske igre

– Organizirat ćemo i brojne igre na ledu, a volio bih osnovati i krapinski hokejaški klub, kao što sam to učinio i u Dubrovniku. U planu su i Zimske olimpijske igre za školarce te pozivam krapinske škole da se jave i prijave razrede za natjecanja u hokeju, nogometu na ledu, boćanju na ledu i poligonu. To bi bila prava ludnica, da dođu cijeli razredi, da se navija s transparentnima… Ma, koliko će biti interesa, toliko ćemo biti kreativni, a mi smo nepresušan izbor kreativnosti, budući da je klizalište uvijek mjesto dobre volje, veselja te će i sama djeca sudjelovati u igrama koje ćemo izmišljati, kaže Appelt, zaključivši da mu je cilj promocija jednog od najzdravijih sportova, sportskog duha i fair playa.
Uz samo klizalište, kako je najavljeno, bit će i ugostiteljska kućica, u kojoj će se moći kupiti hot dogovi, čajevi i kuhano vino, dok je planirano radno vrijeme svakog dana od 10 do 22 sata.



DUGOROČNA PROGNOZA DOBRA

“Led će izdržati do kraja siječnja, na Krapinčanima je samo da dođu i uživaju”

Objasnio nam je Hrvoje Appelt i kako se radi klizalište i što znače one silne cijevi postavljene na košarkaško igralište, koje je zapravo nekad bilo – upravo klizalište.
– Prvo se polože cijevi, kroz koje prolazi glikol. To je antifriz, kojeg hladimo našim frižiderom, koji se zove chiller, te postepenim zalijevanjem vode postižemo visinu leda od 10 centimetara, koliko je potrebno da ta površina od 300 kvadrata može podržati klizače. Dugoročna vremenska prognoza je dobra, odnosno, predviđeno je hladno vrijeme te bi taj led trebao bez problema držati do kraja siječnja. Na Krapinčanima je samo da dođu i uživaju – objašnjava Appelt.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba