PREZENTIRANO IDEJNO RJEŠENJE: U sufinanciranje spomenika spremna se uključiti Županija, ali i svi zagorski gradovi i općine

EKSKLUZIVNO: Evo kako će izgledati Spomen – obilježje poginulim i umrlim zagorskim braniteljima u krapinskom Perivoju Janka Draškovića

Objavljeno: 06.12.2017. Alen Brodar

Na sastanku krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara sa zagorskim gradonačelnicima i načelnicima, održanom u utorak u Krapini, prezentirano je i idejno rješenje Spomen – obilježja svim poginulim i umrlim braniteljima Krapinsko – zagorske županije. Učinio je to umirovljeni bojnik Zvonimir Kantolić, dopredsjednik Udruge veterana 2. Gardijske brigade i predsjednik Udruge ratnih veterana Gromova, podružnice Krapinsko – zagorske županije, koja je ujedno i nositelj aktivnosti vezanih uz projekt Spomen – obilježja, u partnerstvu s Gradom Krapinom.

Idejno rješenje

– Spomen – obilježje zagorskim braniteljima bit će u krapinskom Perivoju Janka Draškovića. Prvonagrađeni rad koji je izabran kao idejno rješenje, zajedno s radovima trebao bi koštati oko 500.000 kuna. Vjerujemo da to nije puno, a zadovoljava sve naše kriterije koje smo postavili – rekao je Kantolić pred gradonačelnicima i načelnicima, dok je župan Kolar predložio da zajedno s krapinskim gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem održi sastanak u Ministarstvu branitelja s ministrom Tomom Medvedom i državnom tajnicom Nevenkom Benić, koja je također iz Krapine, kako bi se vidjelo u kojem je iznosu ministarstvo spremno sufinancirati izgradnju spomenika.

Jednoglasno podržali prijedlog

Prema Kolarovim riječima, i županija se spremna uključiti u sufinanciranje spomenika sa 100-tinjak tisuća kuna, a razlog prezentacije pred gradonačelnicima i načelnicima, jest prijedlog da se i svi zagorski gradovi i općine uključe u sufinanciranje, po ključu da visina subvencije odgovara “jačini” proračuna pojedine jedinice lokalne samouprave, a iznosi bi bili od 5000 do nekih 10.000 kuna po gradu, odnosno općini. Svi gradonačelnici i načelnici koji su prisustvovali sastanku, podržali su taj prijedlog.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba