Tajnik Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun reagirao je na sve komentare i reakcije koji se posljednjih dana mogu pročitati na portalima i društvenim mrežama

Radmil Pavalić Paraga: Zločin je zločin, tko god da ga je počinio. Kada će svemu tome doći kraj?

Objavljeno: 03.12.2017. zagorjeinternational

Radmil Pavalić zvani Paraga, tajnik Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun reagirao je na sve komentare i reakcije koji su se posljednjih dana pojavljivali na brojnim portalima i društvenim mrežama, pa je na svom Facebook profilu komentirao zločine kao i kolektivnu i pojedinačnu odgovornost.

Paragin stav prenosimo u cijelosti:

Zanimljivo je što su u svim ratovima u povijesti religija i vjerske zajednice odigrale značajnu ulogu, u većini vrlo negativnu. Kad gledaš filmove o ratovima vidite predstavnika vjerske zajednice kako blagosivlja vojnike i govori im da je Bog na njihovoj strani i da zgrome neprijatelja. Zanimljivo je što to isto govori neki drugi predstavnik vjerske zajednice suprotnoj strani. I svima su unaprijed oproštena sva nedjela.
Ali ako je Bog jedan kako može oprostiti i jednima i drugima? Kako je zločin koji su učinili neprijatelji “zločin” a isti takav koji su počinili “naši” nije zločin.
Ako smo ljudi, i još tome civilizirani, zar ne bi trebalo biti razumljivo da je zločin zločin ma tko god da ga je počinio i zar ne bi trebalo biti razumljivo da za taj zločin svatko i odgovara.
Dok god ne gledamo jednako na svaki zločin, dok zločine “njihovih” naglašavamo a zločine “naših” prešućujemo ili čak opravdavamo sijemo sjeme budućih sukoba i budućih zločina.
Kada će svemu tome doći kraj?

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba