DOK STE VI MIRNO SPAVALI, ZAGORJEM SE U UTORAK UJUTRO ODVIJALA PRAVA DRAMA

FILMSKA POTJERA: Bježao policiji od Zagreba do Đurmanca, probijao rampe na naplatnima i vozio po felgama, dok ga naganjalo čak deset policijskih automobila

Objavljeno: 22.11.2017. zagorjeinternational

Nakon što je građanin u utorak ujutro oko 3.30 sati dojavio u policiji da je provaljeno u trgovinu u Maksimiru u Livadićevoj ulici te da se počinitelj udaljio u vozilu Mercedes, policijski službenici su u Harambašićevoj uočili takav osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji se odbio zaustaviti na zapovjedi policijskih službenika te se dao u bijeg.

Nitko nije ozlijeđen

– Nakon potjere po gradu, nepoznati je počinitelj nastavio bijeg autocestom A2, a policijski službenici su poduzeli potrebne mjere kako bi smanjili opasnost za ostale sudionike u prometu te ga slijedili do izlaza Đurmanec, gdje je automobilom sletio s kolnika i udario u ogradu. U ovom događaju nitko nije ozlijeđen, a počinitelj je doveden u službene prostorije na utvrđivanje identiteta i kriminalističko istraživanje – izvijestili su iz PU zagrebačke.
Potragu desetak jurećih policijskih automobila pod rotirkama vidjeli su mnogi građani koji su se našli na toj dionici, a potjera je Zagorjem prošla nešto prije 5 sati, nakon što je kod Zaprešića na autocesti Zagreb – Macelj probio rampu. Očevici su javili da je počinitelj vozio po felgama, da su s automobila otpadali dijelovi i da se sve iskrilo, no zaustavljen je, odnosno, sletio je s kolnika tek kod Đurmanca.

Ušao u RH večer prije

Kako piše 24 sata, policija je utvrdila da je nezakonito ušao u Hrvatsku večer prije. Naime, oko 23 sata policajci na Bregani dojavili su kolegama o crnome Mercedesu talijanskih registracija koji se nije zaustavio na kontroli, nego je samo prošao granicu. Potom je do 3.30 sati, kad su ga zatekli u provali, negdje nabavio zagrebačke registracije, koje je stavio preko talijanskih. Iz trgovine rabljenom odjećom uzeo je, prema gruboj procjeni vlasnice, bunde, krznate kapute, kožne cipele i torbe vrijedne oko 30.000 kuna, a potom se dao u bijeg.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba