STUBAKI BRUJE: Što se dogodilo na dočeku Martinja u Stubičkim Toplicama?

Djevojka prijavila trojicu mladića za grupno silovanje u hotelu

Objavljeno: 22.11.2017. zagorjeinternational

U noći sa 10. na 11. studenog, na dočeku Martinja u Stubičkim Toplicama, jedna je lokalna djevojka, kako tvrdi, proživjela grozno iskustvo. Policiji je naime prijavila da su je silovala trojica mladića, piše Jutarnji list.
Djevojka je protiv njih odlučila podnijeti i kaznenu prijavu. Mladiće je teretila za spolni odnos bez pristanka, za što je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Obavijesni razgovori

Iz zagorske policije potvrdili su novinarima da su 11. studenoga zaprimili kaznenu prijavu te da su sa svim osobama, s kojima je bilo potrebno, obavili obavijesne razgovore i potom o svemu obavijestili nadležno državno odvjetništvo. Što će pak odlučiti Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru, odnosno hoće li doći do optužbi, treba tek vidjeti nakon što im stignu rezultati poduzetih hitnih istražnih radnji izuzimanja tragova, poput brisa…
Kako piše Jutarnji list, uspjeli su doći do obitelji prijavljenih mladića, a svi su zaprepašteni optužbama koje im se stavljaju na teret.
– Dok traje istraga ne smijem iznositi ništa vezano za postupak. Institucije neka odrade svoj posao, tako da dok sve ovo traje i dok se ne okonča ne želim ništa komentirati, iako bih vam imao, vjerujte mi, puno toga za reći – rekao je novinarima Jutarnjeg u telefonskom razgovoru 27-godišnji mladić kojeg je djevojka prokazala kao jednog od silovatelja.

Roditelj drugog mladića pak je priznao da mu nije bilo svejedno čuti takve optužbe.
– Ne znam što reći, sa svih strana kolaju oprečne informacije. Lako je reći da to moje dijete ne bi uradilo. No, da je doista postojala opravdana sumnja da su počinili to za što ih je ta djevojka teretila, sigurno ne bi bili pušteni nakon razgovora u policiji. Moj sin je stigao u postaju na njihov telefonski poziv i pušten je nakon tri sata – objasnio je novinarima otac jednog od optuženih mladića.

Već prijavljivala partnera?

Jutarnji pak doznaje da je dečko djevojke odmah dan nakon fešte u popularnom stubičkom hotelu, došao prvi prijaviti sve u policiju, nakon čega je saslušana sama žrtva.
– Upućeni u problematiku otkrivaju da je djevojka u nekoliko navrata bila žrtvom obiteljskog nasilja, odnosno da je svog partnera prijavljivala za nasilje, a o čemu je svaki put obavijestila i policiju. Uvjeravaju nas i da je njezin način života itekako utjecao na njezino psihofizičko stanje – piše Jutarnji list, čiji novinari do djevojke koja se obratila policiji za pomoć, unatoč brojnim pokušajima, nisu uspjeli doći.

FOTO: Ilustracija

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba