NAČELNIK HUMA NA SUTLI NAGRAĐUJE ŽITELJE KOJI DOPRINOSE LJEPŠOJ SLICI OPĆINE

“CVJETNI HUM 2017.”: Uručene nagrade najboljima u čak 19 kategorija

Objavljeno: 21.11.2017. JJ

U Humu na Sutli održana je završna svečanost ekološke akcije “Cvjetni Hum 2017.”, koju su organizirale Turistička zajednica i Općina Hum na Sutli. Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu Ljiljana Blažun, predsjednica, te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Jožica Poredski i Nuhi Ramadani, obišla je od srpnja do rujna više od 200 domaćinstava u općini. Nakon multimedijske projekcije s preko 400 fotografija, Zvonko Jutriša, općinski načelnik, uručio je prigodna priznanja najboljima u 19 kategorija. Sudionicima ove ekološke akcije podijeljeno je dvije tisuće lukovica, što će u proljeće sljedeće godine, istaknuo je načelnik, sasvim sigurno cvjetno preobraziti Hum na Sutli. U kulturno – umjetničkom programu nastupili su domaći Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rikard Jorgovanić i Zoran Čavužić.

“Marljiv kao crv”

Najljepšom humskom okućnicom proglašeno je domaćinstvo Marije Špiljak iz Prišlina. U kategoriji najljepših balkona i terasa ovogodišnje priznanje pripalo je Joški Krklec iz Klenovca Humskog. U kategoriji tradicijski vrt, priznanje je dobila Milena Očko iz Lastina, a u kategoriji voćnjak Zdenka i Branko Firšt iz Rusnice. Najljepše ovogodišnje “humsko okno” imala je Zdenka Petek iz Malog Tabora, a za priznanje za najljepšu živicu je pripalo Meliti Humski iz Prišlina. U kategoriji trsje, priznanje je dobio Marjanu Očko iz Grletinca, a u kategoriji brajde Stjepan Rebić iz Klenovca Humskog. Vlasnica najljepših tradicijskih ruža ove je godine Đurđa Turner iz Malog Tabora, a za najljepši ovogodišnji poslovni prostor priznanje je pripalo Caffe baru “Vučja gorica” iz Malog Tabora. U kategoriji zimzelen pobijedila je Ružica Kampuš iz Strmca Humskog. U specijalnoj kategoriji kutak za odmor priznanje je dobila Karolina Žerjav iz Malog Tabora, Brigita Posilović, također iz Malog Tabora, dobitnica je priznanja u kategoriji cvijeće dobrodošlice, a u kategoriji “marljiv kao crv” pobijedili su Mila Majcenić iz Malog Tabora i Stjepan Palaić iz Druškovca Humskog. U kategoriji “cvijeće i ja” priznanje je dobila Milica Vešligaj iz Klenovca Humskog, a u kategoriji “cvjetni kutak” Marina Bratovenski, također iz Klenovca Humskog, i Ana Mikša iz Prišlina. U kategoriji “Kad se male ruke slože”, nagrađeni su učenici humske Osnovne škole Viktora Kovačića, a u kategoriji “Moja kućica – moja slobodica” Gelica Špiljak iz Hum na Sutli.

Humske potice

Svoj doprinos u pripremi domjenka dala je Tanja Topić, zamjenica načelnika, kroz projekt “Humske potice”. Vrijedne Humčanke Ljiljana Blažun, Katarina Firšt, Jožica Poredski, Marija Majcenić, Vida Mikša, kao i Tanja Topić, ispekle su 11 potica s raznim slatkim i slanim nadjevima, čime su oduševile sve nazočne. Za dobru kapljicu pobrinula se Udruga vinogradara i podrumara “Humska kapljica”, a općinsku dvoranu su uredile Ana Vukas i Anica Kovačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba