ŠKOLA ZA UMJETNOST, DIZAJN, GRAFIKU I ODJEĆU ZABOK DOBILA NOVI KUTAK ZA UČENIKE

Vrijedni učenici u sklopu radionice kreirali i izradili lounge, inspiriran Ksaverom Šandorom Gjalskim

Objavljeno: 15.11.2017. JJ

Likovna radionica umjetničke grafike u zabočkoj Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću i ove je godine odala počast liku i djelu Ksavera Šandora Gjalskog. Sudionici su kreirali i izradili lounge koji je zamišljen kao ugodno mjesto za opuštanje uz dobru literaturu.
Radionica se održala u prostorima škole tijekom rujna i listopada. Učenici su grafičku tehniku visokog tiska integrirali u područje primijenjene grafike. Izradili su linoreške matrice s uzorcima koje su otisnuli na tekstil, konkretno na jastučnice za jastuke, koji su dio opreme za klupe, koje su pak izradili recikliranjem drvenih paleta. Dakle, osim što su osmislili i nacrtali tekstilni uzorak, inspiriran djelima Ksavera Šandora Gjalskog, izradili su i matrice koristeći nožiće i dlijeta za rad na linoleumu. Matrice su potom otisnuli na jastučnice koristeći grafičku prešu. Ujedno su pilili, rezali, spajali, brusili i bojali drvene palete te tako izradili četiri klupe, od kojih dvije s naslonom i stolić.
Na ovogodišnjoj radionici sudjelovalo je 18 učenika škole, pod mentorstvom Carmen Bačure Potočić, profesorice likovne kulture.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba