“GROMOVI” OBIŠLI JUŽNO BOJIŠTE I PRISJETILI SE RATNIH DANA

“U vrijeme Domovinskog rata svoje smo Zagorje nosili u srcu po svim bojištima Lijepe Naše”

Objavljeno: 10.11.2017. JJ

Udruga ratnih veterana 2. Gardijske brigade “Gromovi” je povodom 25. obljetnice oslobađanja dubrovačkog područja organizirala trodnevni obilazak Južnog bojišta, na kojem je poginulo 19, a ranjeno preko 100 pripadnika Gromova. Tih su se ratnih dana nedavno prisjetili i članovi zagorske podružnice Udruge ratnih veterana 2. Gardijske brigade “Gromovi”, njih 15, koji su jug Hrvatske posjetili zajedno sa svojim obiteljima.

Prijem župana

Prisjetili su se ratnih dana, razrušenog i blokiranog Dubrovnika s malim brojem vlastitih branitelja koji su bili na izmaku snaga, područja kojeg je branila i zagorska čizma i bojišta na kojem se čuo zagorski “kaj”.
Nakon obilaska bojišta i odavanja počasti poginulim braniteljima, kod spomen – obilježja u Gornjem Brgatu, Gromove je primio i župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, koji su iskazali zahvalnost i poštovanje za svaku žrtvu prilikom oslobađanja tog područja. Branitelji iz Zagorja posjetili su i Međugorje te područje Livna i Mostara, gdje su također aktivno sudjelovali te dali ogroman doprinos u obrani i oslobađanju tijekom Domovinskog rata.

Razvili zastavu

– Kako smo u vrijeme Domovinskog rata svoje Zagorje nosili u srcu po svim bojištima Lijepe Naše, a i šire, tako smo i sada razvili našu zastavu na tim područjima, u nadi da se povijest tog barbarstva i zločina nikada više ne ponovi – poručili su iz zagorske podružnice Udruge ratnih veterana 2. Gardijske brigade “Gromovi”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba