STIGLA SLUŽBENA POTVRDA: ZAGORCI SU U SAMOM VRHU HRVATSKOG TURIZMA

Vodenom parku Aquae Vivae, Termama Tuhelj, Villi Magdaleni i Turističkoj zajednici “Po plavem trnaci” prestižne nagrade na najznačajnijem turističkom događaju godine

Objavljeno: 26.10.2017. Jelena Jazbec

Visoka kvaliteta zagorskog turizma potvrđena je jučer na Malom Lošinju, gdje su, u sklopu Dana hrvatskog turizma, dodijeljena priznanja najboljima, a u tom elitnom društvu našla su se tri zagorska turistička objekta: Aquae Vivae iz Krapinskih Toplica, Terme Tuhelj iz Tuheljskih Toplica i Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica.
Aquae Vivae iz Krapinskih Toplica osvojile su drugo mjesto u kategoriji održivog turizma, dok je prvo mjesto pripalo Javnoj ustanovi Aquatika iz Karlovca.

Energija tople vode

– Vodeni park se natjecao sa svojim projektom korištenja termalne vode kao energenta. Naime, kompletna energija potrebna za grijanje prostora crpi se iz energije tople vode, s obzirom na to da je temperatura termalne vode u Krapinskim Toplicama 41 stupanj Celzijev. Aquae Vivae su imale investiciju od 2,5 milijuna eura, s ciljem uštede energije, pa tako sada imamo ugrađeno 55 kilometara cijevi podnog grijanja i imamo objekt koji je izgrađen s visokim standardima toplinske izolacije. Svaka nagrada priznanje je za rad, motivacija za dalje, tim više što se u cijelosti radi o našoj investiciji, koja je realizirana 2009. i 2010. godine, kada još nije bilo sredstava europskih fondova na koje bi se mogli prijaviti. Važno je napomenuti i da nismo na taj način iskoristili energiju, poslovanje Vodenog parka ne bi bilo ekonomski isplativo, jer troškovi grijanja tako velikog prostora ne bi bili ekonomski isplativi – ističe Martina Crljen iz Vodenog parka Aquae Vivae.

Turistički cvijet

U kategoriji wellness hotela, drugo mjesto pripalo je Termama Tuhelj, a treće mjesto Villi Magdalena, dok je pobjedu odnio Bluesunov hotel Elaphusa u Bolu.
– Radi se o nagradi 21. “Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku”, koju dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo turizma. Ovo je veliko priznanje za nas, biti u tom elitnom društvu najboljih hrvatskih wellness hotela – rekao nam je direktor hotela Ivan Petrović.
U kategoriji najuspješnije destinacije ruralnog turizma, drugo mjesto pripalo je Turističkoj zajednici područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, “Po plavem trnaci”, iza Baranje, dok je drugo mjesto u kategoriji najuspješnija destinacija kontinentalne Hrvatske osvojilo Zagorje – bajka na dlanu, a prvo mjesto Osijek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba