PRIPREMLJEN JE BOGAT EDUKATIVNI PROGRAM, A ORGANIZIRANE SU I RADIONICE TE IZLET U GORNJU STUBICU

Predstavnici gradova i općina prijatelja djece iz cijele Hrvatske okupit će se sutra u Stubičkim Toplicama

Objavljeno: 13.10.2017. JJ

Pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice, Krapinsko – zagorske županije i Saveza društava Naša djeca Republike Hrvatske, Stubičke Toplice sutra će biti domaćini 11. Susreta gradova i općina prijatelja djece. Susret će se održati u 10 sati u Hotelu Matija Gubec, kada počinje glazbeno – umjetnički program uz prigodne pozdrave domaćina i pokrovitelja susreta. Okupit će se predstavnici gradova i općina Republike Hrvatske, koji nose počasni status grad ili općina prijatelj djece.

Oko 150 uzvanika

Do sada su prijavljena 22 grada/općine te se očekuje oko 150 uzvanika. Za sve sudionike, domaćini, Općina Stubičke Toplice i Društvo Naša djeca Stubičke Toplice, pripremili su niz zanimljivih i edukativnih sadržaja s temom “Tradicija i poduzetništvo”. S obzirom na to da Društvo Naša djeca Stubičke Toplice, Osnovna škola “Vladimir Bosnar” Stubičke Toplice i Dječji vrtić “Zvirek” njeguju kod najmlađih očuvanje tradicije i poduzetnički duh, za odrasle posjetitelje pripremili su okrugli stol pod istim nazivom. O temi poduzetništva govorit će Vesna Marović, viša savjetnica za učeničko poduzetništvo, Brigitte Gmaz, koja će govoriti o tradiciji i poduzetništvu u OŠ “Vladimir Bosnar”, učiteljica Monika Barić o projektu “Trnina” te Maja Štefanec Herak o tradicijskom vrtu DV-a “Zvirek”.

Lončarstvo, licitari…

Za djecu će biti organizirane radionice lončarstva, izrade licitara, drvenih igračaka, tradicijskog veza i streličarstva. Po završetku, svi gosti otići će na izlet u Gornju Stubicu, gdje će posjetiti Dvorac Oršić i Gupčevu lipu. Podsjećamo, u Krapinsko – zagorskoj županiji status grad/općine prijatelja djece nosi deset jedinica lokalne samouprave: Zabok, Pregrada, Radoboj, Mače, Tuhelj, Bedekovčina, Sveti Križ Začretje, Zlatar Bistrica i Stubičke Toplice, a ovo je prvi puta da je jedna općina domaćin ovog nacionalnog Susreta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba