RADI SE O JEDNOM OD NAJSTARIJIH I NAJBROJNIJIH ZAGORSKIH DOBROVOLJNIH VATROGASNIH DRUŠTAVA

DVD Zlatar svečano proslavio 140. obljetnicu osnivanja i kontinuiranog djelovanja

Objavljeno: 02.10.2017. JJ

DVD Zlatar svečano je obilježio veliki jubilej, 140. obljetnicu osnivanja i kontinuiranog djelovanja. Tim je povodom u Vatrogasnom domu u Zlataru održana svečana sjednica, na kojoj su se članovi DVD–a i njihovi gosti prisjetili povijesti jednog od najstarijih i najbrojnijih društava na području naše županije, u kojem se tijekom 140 godina izmjenjivalo oko 3500 članova.
U ime Vatrogasne zajednice KZŽ i Hrvatske vatrogasne zajednice, jubilej je Zlatarščanima čestitao Stjepan Skuliber, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ, a zahvalu je članovima Društva uputila i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek. Vatrogascima su čestitke uputili i izaslanik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, državni tajnik Mario Antonić, izaslanik predsjednika Vlade RH, saborski zastupnik Žarko Tušek, te krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako vatrogastvo u Krapinsko – zagorskoj županiji nije samo poziv, nego i način života. Župan Kolar je predsjedniku Društva Željku Spevecu uručio i Zahvalnicu Krapinsko – zagorske županije.
U sklopu svečane sjednice, uručena su i prigodna priznanja. Zlatne medalje tako su primili Dražen Hubak, Željko Pavlek, Stanko Posarić, Vlado Pozaić i Dragutin Spevec, dok su Zlatne plamenice uručene Darku Brliću, Robertu Pavleku, Željku Spevecu i Anđelku Vargi. Medalju za posebne zasluge dobio je Franjo Pavlek. DVD Zlatar osnovan je 4. svibnja 1877. godine, na sam Dan zaštitnika vatrogasaca, sv. Florijana, a prvi je predsjednik bio Marcel Jelačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba