VEDRAN ERCEG (28) IZ KRAPINE DIZAJNIRAO JE JEDINSTVENI PROIZVOD NA HRVATSKOM TRŽIŠTU, KOJI JE ODUŠEVIO I ELLU DVORNIK

RAZVIJA SE ZAJEDNO S DJETETOM: Najprije je kolijevka, zatim krevetić, a lako se pretvara i u radni stol ili kauč

Objavljeno: 23.09.2017. Jelena Jazbec

Buduća mama Ella Dvornik na svojoj je facebook stranici nedavno dala odličnu preporuku za kupnju kolijevke marke Evolvie. No, jeste li znali da iza ovog funkcionalnog proizvoda koji je, osim Elle, oduševio i druge poznate mame, stoji Vedran Erceg, 28-godišnji dizajner iz Krapine?
Vedran je završio Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a nakon toga, upisao je Studij dizajna u Zagrebu. Nakon fakulteta, radio je u dva poduzeća, a onda je pokrenuo i vlastiti posao. Jedan od njegovih najnovijih uspjeha, upravo je Evolvie krevetić.

Prirodni materijali

Taj je krevetić poseban po svojoj funkcionalnosti, a ono što ga čini drukčijim od drugih, jest da je potpuno modularan, raste i razvija se skupa s djetetom. Najprije je kolijevka, potom se razdvaja i postaje krevetić s vratima, a u konačnici postaje krevet koji može služiti do djetetove 12. godine. Također, jednostavnom prilagodbom, Evolvie se iz kreveta pretvara u radni stol ili kauč, a pravi je izbor za manje prostore, apartmane, ali i obitelji koje žele funkcionalnost, jedinstvenosti, kvalitetu, sigurnost i iskoristivost.
Izrađen je od prirodnih materijala, izdržljivog, masivnog drveta – hrvatske bukve. Završni elementi Evolvie krevetića ručno su obrađeni, a bojani su ekološkim lakom na bazi vode, u potpunosti netoksičnim. Lak posjeduje certifikat da ispunjava europsku normu EN 71-3 za sigurnost primjene na osjetljivim područjima i ne sadrži kemijske spojeve koji bi mogli štetno djelovati na zdravlje djeteta. Evolvie također posjeduje i certifikat za sigurnost i kvalitetu, obavljen prema hrvatskim (HRN) i europskim (EN) normama.

Izlaže u Veneciji

– Proizvod je na tržištu više od godinu dana. Poduzeće koje ga je naručilo inače se bavi proizvodnjom dječje posteljine i srodnim proizvodima vezanim uz djecu, a kada su željeli prošiti asortiman, zvali su mene. Naime, ja sam već imao bazu, jer sam se prethodno bavio dizajniranjem kinderbeta. Već sam imao iskustva u pristupu problemu, tako da mi je bilo jasno što treba odraditi. Morao sam udovoljiti njihovim zahtjevima, znači, da krevetić bude modularan, multifunkcionalan, da prati razvoj djeteta od rođenja, pa sve do osnovne škole – otkrio nam je Vedran, koji ima vlastiti dizajn studio “Sve”.
– Što se tiče ponude dječjih krevetića na hrvatskom tržištu, ovo je svakako jedan od naprednijih i inovativnijih proizvoda, koji pokušava podići funkcionalnost na jednu višu razinu, i to je glavna prednost tog proizvoda. Smatram da je upravo to doprinijelo da proizvod bude malo eksponiraniji od ostalih u Hrvatskoj – zaključuje Vedran, koji, između ostaloga, svoj stol Aree trenutno izlaže na Venice Designu 2017, izložbi pozivnog karaktera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba