U OŠ VIKTORA KOVAČIĆA U HUMU NA SUTLI PREDSTAVLJEN PROJEKT ZA KOJI JE IZ EU FONDOVA OSIGURANO VIŠE OD 16 TISUĆA EURA

“Cilj je inovativnim promjenama stvoriti okružje kreativne nastave, što će ultimativno dovesti do motiviranih učenica i učenika”

Objavljeno: 22.09.2017. JJ

U Osnovnoj školi Viktora Kovačića u Humu na Sutli predstavljen je projekt “Inovativni učitelj – kreativna škola – motivirani učenik”. OŠ Viktora Kovačića prijavila je navedeni projekt Agenciji za mobilnost i programe EU u okviru projektnih prijedloga za 2017. godinu za program Erasmus+, koja joj je odobrila financijsku potporu u iznosu od 16.644 eura. Cilj navedenog projekta je inovativnim promjenama u svakodnevnom nastavnom radu stvoriti okružje kreativne nastave, što će ultimativno dovesti do motiviranih učenica i učenika, istaknula je koordinatorica projekta Dunja Špoljar.

Sedam mobilnosti

– Zadaće ovog projekta su inovativnim promjenama u svakodnevnom nastavnom radu stvoriti u našoj školi okružje kreativne nastave. Glavni cilj je motiviran učenik. Učitelji naše škole već čitav niz godina podižu svoje kompetencije na višu razinu. Kreativnost potičemo na mnoge načine – školskim projektima, izvannastavnim aktivnostima, identifikacijom i kontinuiranim radom s darovitim učenicima, permanentnim obrazovanjem učitelja itd. Najveći prostor i potrebu za napredovanje u inovativnosti detektirali smo u STEM području. Projekt će biti proveden kroz sedam mobilnosti učitelja: dva iz STEM područja, jedan učiteljice razredne nastave, jedan psihologinje, ravnateljice i dva učiteljice stranog jezika. Ulažući već stečeno iskustvo, nastavnici koji su iskazali interes za sudjelovanje u ovom projektu, vrlo su pažljivo odabrali škole i obrazovne sustave iz kojih smatraju da se može dobiti najviše, kako u smislu samog metodičkog dijela, tako i vrijednih veza sa svojim kolegama iz drugih zemalja, s ciljem daljnje suradnje i razmjene iskustava u implementaciji i kasnijoj analizi uspjeha samih metodičkih i didaktičkih pristupa – rekla je Dunja Špoljar.
Predstavljanju projekta nazočila je i zamjenica krapinsko – župana Jasna Petek.
– Svaki Erasmus program je izuzetno važan za naše škole, jer preko tih programa učiteljice i učitelji stječu nova znanja, nova iskustva i to prenose u svoj rad. Škole možemo opremiti najsuvremenijom opremom, međutim, nitko i ništa ne može zamijeniti stručnog, kompetentnog i motiviranog prosvjetnog radnika, koji su zapravo ključ odgojno – obrazovnog procesa. Stoga je izuzetno važno jačati kompetenciju struke i jačati motiviranost. Vjerujem da će ovaj projekt rezultirati time da će učenice i učenici biti ne samo motivirani, već i zadovoljni – rekla je Petek.

Cjeloživotno učenje

Ravnateljica OŠ Viktor Kovačić Biserka Špiljak osvrnula se na doprinos kroz upoznavanje s metodičkim alatima koji su specifični za druge obrazovne sustave ili druge pedagogije, a koji se mogu direktno i jednostavno implementirati u nastavi pojedinih predmeta.
– Dugoročno, inovativni učitelji će unaprijediti razvojni potencijal svoje škole, školski kurikulum, utjecat će na strukturalne promjene u sustavu osnovnog obrazovanja svoje županije, podići će kvalitetu rada i društvenog ugleda učitelja u okolini, unaprijedit će kvalitetu rukovođenja svojom školom, razvit će cjelovit sustav podrške darovitim učenicima, osigurat će optimalne uvjete rada zainteresiranim i motiviranim učenicima i ustrojit će sustav osiguravanja kvalitete obrazovanja. Suvremene generacije učenika isto tako treba pripremiti za cjeloživotno učenje, što će uvelike olakšati iskustva iz drugih europskih država koje su već duže vrijeme suočene s takvim potrebama. Učenici će isto tako dobiti kvalitetne temelje za svoje buduće obrazovanje i plasman na tržište rada – rekla je ravnateljica Špiljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba