POSLJEDICE SINOĆNJEG OLUJNOG NEVREMENA U ZAGORJU

U Gornjoj Stubici i Bedekovčini kuće ostale bez krovova, u Mihovljanu drvo palo na automobil, srećom, ozlijeđenih nema

Objavljeno: 11.08.2017. Alen Brodar

U četvrtak je iza 19 sati Krapinsko – zagorsku županiju zahvatilo jako nevrijeme, zbog kojeg je Županijski centar 112 morao angažirati brojne dežurne službe. Ukupno su zbog nevremena zaprimili 56 dojava, a najgore je bilo u Gornjoj Stubici, Bedekovčini i Oroslavju, gdje su bez krovova ostale obiteljske kuće.
– DVD Bedekovčina dobio je dojavu u 19.54 sati te smo odmah izašli na intervenciju. Uklonili smo stablo kestena u Aleji Dragutina Domjanića s te prometnice, nakon čega smo išli prepiliti i ukloniti polomljenu smreku s krova u ulici S. Radića. Reagirali smo potom i po dojavi o raskrivanju krovišta u Jankovčici. Intervencijama se odazvalo 12 vatrogasaca s malim navalnim i kombi vozilom – rekao nam je Željko Odak iz DVD-a Bedekovčina.

Zagorski vatrogasci imali su ukupno 28 intervencija, a nevrijeme nije poštedilo ni njih same – naime, na vatrogasnom domu u Tugonici, općina Marija Bistrica, olujni vjetar odnio je dio krovišta.

U Mihovljanu je drvo palo na osobno vozilo i poljoprivredne strojeve, u Trstenom se uslijed udara groma zapalila bala sijena uz gospodarski objekt, dok su se ostale dojave odnosile na padove drveća na ceste, električne vodove i objekte te nestanke električne struje. Stradalih osoba, srećom, nije bilo.

FOTO: DVD Bedekovčina, Policija zaustavlja KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba