Župan Željko Kolar u posjetu tvrtki Q.dom, koja se bavi proizvodnjom modernih mobilnih kućica

Mobilne kućice “s dušom” proizvode se u Loboru i uspješno se probijaju na domaće i europsko tržište

Objavljeno: 04.08.2017. Alen Brodar

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar obišao je u Loboru na Markušbrijegu tvrtku Q.dom, koja se bavi proizvodnjom modernih mobilnih kućica. Predsjednik uprave Q.doma Tomislav Dunaj rekao je da su s proizvodnjom počeli 2014. godine, s ciljem poboljšanja turističke ponude.
– Tvrtka zapošljava 24 osobe, koje proizvode 250-ak mobilnih kućica godišnje, s time da imamo tendenciju rasta i namjeravamo zapošljavati nove radnike, budući da započinjemo s novim narudžbama. S 1. rujnom planiramo tako zaposliti još 10-ak radnika. Mlada smo tvrtka koja se uspješno probija na tržištu – rekao je Dunaj, dodajući da naspram drugih proizvođača sličnih kućica, imaju kvalitetniju izradu, po prihvatljivijoj cijeni.

Niskoenergetske kućice

– Te kućice imaju dušu, nije to obični industrijski proizvod, a uz to su niskoenergetske, izrađene od ekoloških materijala. Cijena kućica zavisi, ali niža je primjerice od kvadrata stana. Ovisi o opremi i dakako, o kvadraturi same kućice, odnosno o željama budućeg vlasnika – zaključio je Dunaj.
Župan Kolar pohvalio je inicijativu mlade tvrtke i njihov proizvod, dodajući kako su razgovarali o problemu koji imaju, u čijem bi rješavanju mogla pomoći Županija, a to je prilaz za kamione na koje se natovaruju mobilne kućice.
– ŽUC projektira novi most koji se radi u suradnji s vlasnicima i sljedeće godine ćemo ga izvesti, kako bi s kamionima mogli normalno dolaziti u svoj prostor, natovarivati i isporučivati svoj proizvod, koji je sjajan i proizvodi se u Zagorju, a najavili su i proširenje kapaciteta i nova zapošljavanja. S druge strane, imaju i našu podršku za nove investicije, a želimo ih upoznati preko ZARA-e koje su mogućnosti povlačenja sredstava iz EU fondova, kao i spajanje s drugim investicijama koje su im bitne za daljnji razvoj njihova proizvoda – objasnio je župan Kolar, otkrivajući i svoje dojmove o mobilnim kućicama:

Sve što treba

– Sjajno iskorišten prostor, ima ih od 17 do 50 četvornih metara, a nevjerojatno kako je sve dobro projektirano i dobro namješteno, svaka od tih kućica ima sve što vam treba i ovo je budućnost u turističkoj ponudi. Vjerujem da i ova tvrtka ima sjajnu budućnost i da ćemo u skoro vrijeme i na području Krapinsko – zagorske županije vidjeti ove objekte, prije svega u turističkoj funkciji, a vidimo da već ima i primjera, gdje ljudi iz Slovenije naručuju kućice kako bi živjeli u njima, što samo dokazuje njihovu kvalitetu – zaključio je župan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba