ZAGORSKE MLADE NADE POKAZALE SVOJ TALENT NA PRVENSTVU HRVATSKE U SISKU

Olimpovci Tesa Novak i Vili Sivec državni kadetski prvaci u plivanju

Objavljeno: 24.07.2017. zagorjeinternational

Plivačice i plivači PK Olimp Zabok nastupili su u Sisku, na Prvenstvu Hrvatske u plivanju za kadete. Državno prvenstvo održano je na 50-metarskom olimpijskom bazenu ŠRC-a Sisak, u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza i plivačkog kluba Sisak Janaf. Natjecalo se 250 plivača iz 31 hrvatskog plivačkog kluba. Svi oni su za nastup na plivačkim natjecanjima tijekom sezone otplivali kvalifikacijske norme.

Tri dijela natjecanja

Prema propozicijama Hrvatskog plivačkog saveza, plivalo se 12 individualnih disciplina u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji, kao i pet štafeta, prema sustavu direktnih finala. Kadetsko prvenstvo podijeljeno je u tri dijela. Plivački klub Olimp Zabok, pod vodstvom sportskog direktora Ivice Androića i trenerice Maje Martinić, put Siska krenuo je u petak, s tri natjecatelja, jednom plivačicom i dvojicom plivača. Tesa Novak (2004.), Vili Sivec (2003.) i Patrik Erceg (2005.) nastupili su u oba dana natjecanja, a za štafetu se priključila u subotu, na poziv sportskog direktora, i debitantica Mia Hren (2007.). Državni prvaci postali su Tesa Novak i Vili Sivec. Tesa Novak pobijedila je u disciplini 100 leptir, s vremenom 1:06,38. Vili Sivec pobijedio je u disciplini 200 leptir, s vremenom 2:19,32. Tesa Novak postala je viceprvakinja Hrvatske u disciplinama 200 mješovito i 200 slobodno, a na 400 slobodno bila je treća. Vili Sivec je na 400 slobodno i 100 leptir bio nadomak medalji, osvojivši četvrta mjesta. Najmlađi kadet Patrik Erceg odlično je plivao u konkurenciji sa starijima i bio najbrži u godištu discipline 200 mješovito, s osobnim rekordom 2:36,72. Mješovita muško/ženska štafeta Olimpa na 4 x 100 mješovito osvojila je deseto mjesto u Hrvatskoj.

Mini Grand Prix

Na početku natjecanja uručene su prigodne nagrade najboljoj desetorici u muškoj i ženskoj kategoriji za ostvaren plasman serijala HPS mini Grand Prix Hrvatska, koje je trajalo cijelu plivačku sezonu. Najbolja plivačica na mini Grand prixu bila je po drugi puta zaredom Tesa Novak, koja će za nagradu kao gošća putovati na Svjetsko plivačko prvenstvo u Budimpeštu, od 25. do 28. srpnja ove godine. U prestižni “Top Ten” uvrstio se i Vili Sivec, osvojivši deveto mjesto i sportsku torbu punu plivačke opreme. Oboje su uvršteni na popis izbornika za reprezentativne sedmodnevne kadetske pripreme u rujnu ove godine, koje će se održati u Slavonskom Brodu. Zadnje natjecanje prije ljetne stanke je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine, koje se održava od Zagrebu od 29. srpnja do 2. kolovoza.



NASTUPILO VIŠE OD 180 PLIVAČA IZ DESET EUROPSKIH ZEMALJA

Lea Piljek brončana na plivačkom maratonu Raslina

Plivačica PK Olimp Zabok Lea Piljek nastupila je na tradicionalnom osmom po redu plivačkom maratonu Raslina u Šibensko – kninskoj županiji. Ove godine nastupio je rekordan broj od 181 plivača iz 10 europskih zemalja. Na stazi dugoj 1500 metara nastupila je u konkurenciji plivačica do 19 godina i zauzela osmo mjesto. Nakon preplivanog maratona, na red je došla i dječja utrka u sprintu na 100 metara. Lea Piljek je u kategoriji plivačica 2007./2008. godište osvojila brončanu medalju.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba