ZAVRŠEN LJETNI CIKLUS DARIVANJA KRVI GDCK-a KRAPINA

Prikupljeno 547 doza krvi, klubu “stotkaša” pridružili se Miljenko Halužan i Željko Klasić

Objavljeno: 15.07.2017. zagorjeinternational

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 547 doza krvi u trećem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi. Akcijama je pristupilo 630 dobrovoljnih davatelja krvi, a 83 zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

10 novih darivatelja

U četiri dana, u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 455 doza, a u Restoranu “Zagorka” u Đurmancu 92 doze krvi. Krv je prvi put dalo 10 dobrovoljnih davatelja krvi: Renato Škrnjug, Antonio Majcenić, Zdravko Herceg, Nikola Jakopović, Nenad Vidović,Dorotea Pavić, Monika Petek,Vinko Malarić, Branka Mikša Kralj i Ivan Klasiček. Stoti puta krv su dali Miljenko Halužan iz Đurmanca i Željko Klasić iz Gornjeg Jesenja, koji su se pridružili klubu stotkaša GDCK-a Krapina, koji sada ukupno broji 43 člana.

Nastavlja se u listopadu

– Izuzetno smo zadovoljni odazivom. Zahvaljujemo Pučkom otvorenom učilištu Krapina i Restoranu “Zagorka” Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi. Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su se, svjesni svakodnevnih potreba za krvlju, iskazali i u ovim ljetnim mjesecima, kada su povećane potrebe za krvlju, te ih pozivamo na sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi, koji Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira provesti od 9. do 13. listopada – poručuju iz GDCK-a Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba