U SKLOPU “BRANJA GROJZDJA”, U PREGRADI ĆE SE OVE GODINE ODRŽATI I FESTIVAL

Prijavite svoje skladbe na temu vina, trsja i kleti, i nastupite na “Vinskim popevkama i napitnicama” 22. rujna

Objavljeno: 30.06.2017. Jelena Jazbec

Po prvi puta, Kulturno – umjetničko društvo Pregrada, Turistička zajednica grada Pregrade i Grad Pregrada raspisuju natječaj za festival “Vinske popevke i napitnice”, koji će se održati 22. rujna na pregradskom Trgu Gospe Kunagorske, u sklopu manifestacije “Branje grojzdja”. Na natječaj se mogu prijaviti već izvođene skladbe koje mogu biti popularne, tradicijske i etno, ali i nove skladbe, uz uvjet da su u duhu kajkavskog govornog područja te da se spominje vino, trsje, klet i sl.

Narodne nošnje

Izvođači moraju nastupiti u narodnim nošnjama, skladbe mogu izvoditi skupine kao a capella, solisti uz tamburašku pratnju ili tamburašku violinsku pratnju, skupine uz tamburašku pratnju ili tamburašku violinsku pratnju, a kao dopuna mogu biti i drugi instrumenti koji su se udomaćili u izvedbama skladbi kajkavskog područja. Etno skladbe i obrade mogu imati već navedenu pratnju tradicijskih glazbala vezanih za kajkavsko govorno područje.

Do 31. srpnja

Studijsku ili amatersku tonsku snimku skladbe, s podacima autora za nove skladbe/podacima autora i podacima osoba koje su napravile obradu već javno izvođene skladbe, te podacima o izvođačima, potrebno je poslati do 31. srpnja na adresu: Kulturno – umjetničko društvo Pregrada (Za “Vinske popevke i napitnice”), 49218 Pregrada, Pod Lenartom 1, ili na e-mail: [email protected]. Na natječaj se može poslati i više od jedne skladbe. Za javnu izvedbu na festivalskoj večeri bit će odabrano 15 skladbi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba