Povećanje konkurentnosti

Zagorski poljoprivrednici, njih 30, dobili više od 570 tisuća kuna

Objavljeno: 28.04.2017. mladenmandic

U Krapini je održana dodjela ugovora poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na dodjelu 571.471,52 kuna temeljem županijskog Natječaja za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednika u preradi i stavljanje na tržište poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.
Ugovore su korisnicima uručili župan Željko Kolar i njegov zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek. Župan Kolar je istaknuo kako je najteži mogući oblik proizvodnje onaj koji se odvija pod otvorenim nebom, jer na prirodu ne možemo utjecati.
– Ali ono na što možemo utjecati, to je da vam kroz mjere ruralnog razvoja pomognemo u vašoj proizvodnji – rekao je župan, dodavši kako je u proračunu za sedam mjera ruralnog razvoja kroz šest natječaja osigurano 2,3 milijuna kuna bespovratnog novca. Novac je dobilo 30 korisnika, koji će ih moći utrošiti za kupnju automata za trženje poljoprivrednih proizvoda, kupnju opreme za skladištenje, hlađenje, čišćenje, sušenje, zamrzavanje, sortiranje i pakiranje poljoprivrednih proizvoda, kupnju opreme za mini klaonice zagorskog purana na poljoprivrednim gospodarstvima i kupnju rashladnih vitrina za trženje zagorskog purana. Visina potpore po korisniku iznosi do 50 tisuća kuna, a maksimalno do 75 posto od ukupno prihvatljivih aktivnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba