Zabočka Opća bolnica

Godina počela rođenjem četiriju djevojčica, prva beba mala Mia, Valentine Smetko iz Zaprešića

Objavljeno: 02.01.2017. mladenmandic

Prva beba rođena u Krapinsko – zagorskoj županiji je mala Mia, teška 2540 grama i duga 49 centimetra, 25-godišnje majke Valentine Smetko iz Zaprešića, kojoj je ovo inače prvo dijete. Mala Mia rođena je tek minutu iza ponoći. Samo dvije minute kasnije, tri minute iza ponoći, na svijet je došla i mala Elena, teška 3470 grama i dužine također 49 centimetara, 36-godišnje Slađane Klanjčić iz Zaboka koja je rodila po drugi puta.

U 24 sata deset novorođenih

Kako nam je rekao voditelj odjela Ginekologije zabočkog Rodilišta dr. Rajko Fureš, od ponoći do podneva, u zabočkom Rodilištu rođene su četiri djevojčice, a od podneva Stare godine, do podneva nove čak desetero novorođenčadi. Prvim rodiljama su u rodilište došli čestitati i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina sa svojim suradnicima. Prve rodilje u Zagorju od župana Željka Kolara i Ljekarni Krapinsko – zagorske županije dobili su i novčane poklone te poklon pakete za novorođenčad.

U 2016. 832 bebe

Inače, tijekom 2016. godine, u Rodilištu zabočke Opće bolnice i bolnice hrvatskih veterana, rođeno je ukupno 832-oje djece od kojih je 444 bilo muških, a 388 djevojčica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba